Hasarların sadece yüzde 4’ü sigortalı

Hasarların sadece yüzde 4’ü sigortalı

EKONOMİ Haberleri

Rize ve Artvin’de 35 milyon TL, Manavgat, Marmaris, Milas ve Bodrum’da 71 milyon TL, Kastamonu, Sinop ve Bartın’da 107 milyon TL hasar tutarı belirlendi. Sigortalılık oranı düşük olduğu için hasarların büyük bölümü kapsam dışında kaldı. Ekspertiz çalışmaları devam ediyor. Bildirilmeyen hasarlarla tutarın artması bekleniyor.

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli; doğal afetlerin dünya için giderek daha büyük bir tehdit hâline geldiğini, önleyici tedbirlerin yanı sıra sigorta sektörünü geliştirme çabalarının da hızlandığını söyledi. Benli “İstanbul’da yaşanan dolu yağışı ve depremler sonrasında bu yönde bir bilinç artışı gördük. Son dönemde yaşanan sel ve yangın felaketleri sonrası da aynı bilincin oluşacağı beklenmekte. Ama asıl önemli olan bu bilincin kalıcı hâle gelmesi. Olaylar olduktan sonra sigortaya olan teveccüh, ilerleyen dönemlerde maalesef azalıyor” dedi. Son dönemde yaşanan sel ve yangınlara ilişkin bilgi veren Benli; Rize ve Artvin’de yaşanan sel ve su baskını hasarlarına ilişkin 2 Eylül itibarıyla şirketlere ulaşan kesin ihbar sayılarının toplam 194’e ulaştığını, tutarın 35 milyon TL olduğunu kaydetti. Benli “Manavgat, Marmaris, Milas ve Bodrum’da yaşanan yangınlardan etkilenen bölgelerde ise 71 milyon TL tutarında tazminat dosyası açılmıştır. Kastamonu, Sinop ve Bartın’da yaşanan sel ve su baskını hasarlarına ilişkin şirketlere iletilen kesin ihbar sayısı 1.231’e, hasar tutarı ise 107 milyon TL’ye ulaştı. Henüz bildirilmeyen hasarlar var. Gelecek günlerde bu tutarlar artacak” dedi.

‘ZORUNLU’ SİGORTA GELİYOR
TSB Başkanı Benli, Türkiye’yi derinden üzen son felaketlerin ardından zorunlu deprem sigortasının kapsamının genişletilmesinin gündemde olduğuna işaret ederek, şunları söyledi: Bilindiği üzere DASK tarafından sunulan deprem sigortası, zorunlu bir sigorta ürünüdür. Zorunlu sigortalar, şirketlere poliçe düzenleme zorunluluğu, vatandaşlara ise poliçe yaptırma zorunluluğu getirmektedir. Bununla birlikte bütüncül bir zorunlu doğal afet sigortasının tasarımına ilişkin çalışmalara başlanmıştır. Diğer doğal afet türlerinin de ek teminatla zorunlu deprem sigortasına entegre edilmesi ve bütüncül bir zorunlu doğal afet sigortasının tasarımı düşünülüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...