Kocaeli'de iş garantili yazılım okulu açıldı

Kocaeli'de iş garantili yazılım okulu açıldı

EKONOMİ Haberleri

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yeni nesil yazılımcı okullarının ikincisini İstanbul’dan sonra Kocaeli’de açtıklarını belirterek, “Birbirinden öğrenme modeliyle çalışan bu ücretsiz okulların mezunlarının tamamı istihdam imkânı yakalıyor” dedi.

Kocaeli Bilişim Vadisi’nde faaliyete başlayan Ekol 42 okulunun açılışında konuşan Bakan Varank, eğitimci olmadan yazılımı oyunlaştırma ve hedefler koyarak takım hâlinde çözme yönteminin benimsediğine işaret ederek, “Buraya dâhil olabilmek için hiçbir yazılım bilgisi bilmenize gerek yok. Üniversite mezunu olmanıza gerek yok. Bir yetenek testi yapılıyor, testi başarıyla geçerseniz sizi programımıza dâhil ediyoruz. Ekol 42’nin en önemli özelliği hiçbir yazılımcı bilgisi olmayan gençleri yazılımcı olarak mezun etmesi ve buradan mezun olanların yüzde 100’ünün iş bulabilmesi. Buranın mezunları dünyanın en büyük şirketlerinde yazılımcı olarak çalışabiliyorlar” dedi.

Kocaeli'de iş garantili yazılım okulu açıldıYazılım okulu Ekol 42'nin mezunları büyük şirketlerde iş imkanı yakalıyor

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...