Zeytinyağında tağşiş uyarısı

Zeytinyağında tağşiş uyarısı

EKONOMİ Haberleri

Kilis Zeytin Araştırma ve Geliştirme Derneği (KİZADER) Başkanı Prof. Dr. Nazım Şekeroğlu, gıda, kozmetik ve sağlık alanında talebi artan zeytinyağında fırsatçılık ve tağşiş uyarısında bulundu.

Şekeroğlu, pandemi döneminde zeytinyağına ilginin arttığını belirterek “Bu da fırsatçılara bir ortam oluşturuyor. Bugün zeytinyağı fiyatları 50 liradan başlayıp 300 liraya kadar ulaşıyor. Fırsatçıların oyunuyla zeytinyağı olmayan farklı bitkisel yağlara çeşitli ilaveler katarak zeytinyağıymış gibi insanları kandırmaya çalışıyorlar. Özellikle sosyal medyada bu tür yağların satışı çok fazla.  Diğer bitkisel yağlar fiyatına zeytinyağı satılıyor” diye konuştu. Fırsatçılara karşı denetimlerin sürdürdüğünü dile getiren Şekeroğlu, şunları kaydetti: İyi bir zeytinyağı rengi ve aromasıyla kendini belli eder.  Zeytinyağını içtiğinizde boğazınızda hafif bir yakıcılık ortaya çıkıyor ve yaklaşık bir dakika içerisinde o acılık gidiyor. Bunu bilmek oldukça zor. Bunun için özellikle bildiğimiz, tanıdığımız yerlerden, doğrudan üreticiden zeytinyağını almak ve markalaşmış etiketli ürünleri almak gerekiyor. Yağ alırken ucuz ve bilmediğiniz yerlerden zeytinyağı almayınız.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...