HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KDV indirimi müjdesi! Yüzde 18’den 8’e indirilecek

Düzenleyen: /
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KDV indirimi müjdesi! Yüzde 18’den 8’e indirilecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kdv, İndirim, Haber

EKONOMİ Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında daha önce temel gıda ürünlerinde yapılan KDV indiriminin temizlik ürünleri, bebek bezleri ve yeme içme hizmetlerinde de uygulanacağını duyurdu.

Kabine Toplantısı'nın ardından konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temel gıda ürünlerinde yapılan KDV indiriminin kapsamının genişletildiği müjdesini verci. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Deterjan, sabun, tuvalet kağıdı ve bebek bezi gibi ürünlerin KDV'sini 18'den %8'e indirme kararı aldık. Ayrıca yeme içme hizmetlerinde KDV tutarını %8 olarak belirliyoruz" ifadelerini kullandı. 

"TÜM KESİMLERİ KORUYACAK İDARİ REFORMLAR YAPIYORUZ"

"Küresel ve bölgesel krizler karşısında ülkemizi güçlü tutmanın mücadelesin verirken tüm kesimleri koruyacak idari reformları da yapıyoruz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

Deterjan, sabun, tuvalet kağıdı ve bebek bezi gibi ürünlerin KDV'sini 18'den %8'e indirme kararı aldık. Ayrıca yeme içme hizmetlerinde KDV tutarını %8 olarak belirliyoruz.

Satın alınan konut, nerede olursa olsun metre karesine göre değişen aynı kademeli KDV uygulanacaktır. Net alanı 150 metrekareyi aşmayan konutlarda KDV %8'dir. Aşan kısmı için %18 KDV uygulanacaktır.

Arsa ve arazilerin KDV oranını da %18'e indirerek inşaat finansman yükünü azaltıyoruz.

Yatırım teşvik belgesi kapsamındaki işlerin Turizm yatırımlarını da buna dahil ediyoruz.

Tıbbi cihazların KDV'sini %18'den %8'e indiriyoruz.

Süt toplama tankları gibi kimi ürünlerdeki KDV'yi %8'e indiriyoruz.

Oto galericilerin araç-alım-satımdan elde ettiği gibi yat, tekne gibi %1 olan KDV oranını %18'e çıkartıyoruz.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...