İngiltere ve Almanya taneyle yağ veriyor

İngiltere ve Almanya taneyle yağ veriyor

EKONOMİ Haberleri

Ayçiçeği yağı tedariğinin çoğunu Ukrayna'dan sağlayan İngiltere, Rusya ile yaşanan savaş sonrası yemeklik yağları tüketiciye sınırlı sayıda satmaya başladı.

EKONOMİ SERVİSİ

Yağ krizi bütün dünyada... İngiltere ve Almanya'daki süpermarketler, yemeklik yağları tüketiciye sınırlı satmaya başladı. İngiltere’nin ayçiçeği yağının çoğu Ukrayna’dan geliyor, bu da bazı süpermarketlerde bu ürün ile zeytin ve kolza yağı için kısıtlamalara sebep oldu. Tesco, müşteri başına üç ürüne izin verdiğini, Waitrose ve Morrisons ise her biri yalnızca iki ürün sınırı koyduğunu açıkladı.

İngiltere ve Almanya taneyle yağ veriyor

İngiltere'de bizim yaklaşık bir ay önce yaşadığımız kıvırcık krizi de büyüdü. Süpermarketlerde kıvırcık ve göbek marul bulunamazken, domates fiyatlarında da büyük artışlar gerçekleşti. Daha bir ay öncesine kadar kilosu 2 paunt civarında olan dometesin fiyatı 4-5 paunda yükseldi. Süpermarket devleri ise satışlar düşünce, sığır eti ve bebek bezleri dâhil yüzlerce ürünün fiyatlarını düşürdü. İngiltere’nin dördüncü en büyük süpermarketi, toplam satış hacminin yaklaşık yüzde 6’sını oluşturan soğutulmuş, dondurulmuş ve gıda, et ve tahıl gevrekleri dâhil olmak üzere 500’den fazla ürünün maliyetini düşürdüğünü söyledi.


 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...