Dev bankanın brent petrol tahmini piyasaları korkuttu! 35 dolar artacak

Düzenleyen:
Dev bankanın brent petrol tahmini piyasaları korkuttu! 35 dolar artacak

EKONOMİ Haberleri

Avrupa Birliği’nin Rusya petrolüne yönelik uygulayacağı ambargo kararları Brent petrol fiyatlarını ateşledi. Piyasalar gelen ambargo haberleriyle sarsılırken, petrol fiyatları Cuma günü yükselişe geçmişti. Emtia analistleri ise AB’nin ambargo kararı Rusya’nın petrol üretimini etkileyeceğini ve fiyatların artacağını belirtti. ABD merkezli dev yatırım bankası JP Morgan, küresel arzdan günlük bir milyon varil daha kaybolursa, 2022 brent petrol tahminine 35 dolar daha ekleyebileceğini vurguladı. Bu açıklamalarının ardından “Benzin ve motorine zam gelecek mi? Akaryakıt fiyatları yükselecek mi?” sorusunu gündeme getirdi. İşte petroldeki son dakika gelişmeleri…

Rusya-Ukrayna savaşı, dünya genelinde artan enflasyon oranları ve Fed’in faiz artırımı ile petrol fiyatları yükselişe geçti. En son AB ülkelerinden Rus petrolüne karşı gelen yaptırım haberleri Brent petrolü ateşledi. Petrol fiyatlarındaki artışı değerlendiren ABD merkezli dev banka JP Morgan, piyasaları korkutan açıklamalarda bulundu. Peki brent petrol kaç dolar? Petrol fiyatları yükseldi mi? İşte 6 Mayıs 2022 güncel akaryakıt fiyatları… 

BRENT PETROL KAÇ DOLAR?

AB’nin Rus petrolüne karşı yaptırım kararları piyasaları derinden sarstı. Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen tarafından açıklanan yaptırım önerisi, altı ay içinde Rus ham petrolünün ve 2022'nin sonuna kadar rafine edilmiş ürünlerin arzının durdurulmasını talep ediyor. Analistler ise bu yaptırımın fiyatları daha da uçuracağını belirtiyor. Peki brent petrol kaç dolar? AB Rus petrolüne karşı yaptırım uyguladı mı? Şuan için brent petrol 111 dolardan işlem görmekte. 

DEV BANKADAN KORKUTAN TAHMİN: 35 DOLAR ARTACAK 

Dünyaca ünlü dev banka JP Morgan, bu yılki petrol talebi tahminini yüksek petrol fiyatlarını gerekçe göstererek günlük 1 milyon varil aşağı revize etti. JP Morgan brent petrol fiyatı için ise mevcut çeyrekte varil başına 114 dolar ve yıl için varil başına 104 dolar olarak tahminde bulundu. Ancak küresel arzdan günlük bir milyon varil daha kaybolursa, Brent petrolün fiyat hedefinin üzerine varil başına 18 ila 35 dolar daha ekleyebileceği belirtildi. 

Bankanın analistleri ise "Şu anda toplam petrol talebinin günlük ortalama 100 milyon varil, 2019 seviyelerinin 400.000 varil altında olduğunu görüyoruz" dedi. Belçika merkezli düşünce kuruluşu Bruegel, "Kısa vadede Rusya'nın gelirlerini yüksek bırakabilirken, yüksek fiyatlar açısından AB ve küresel ekonomi için olumsuz sonuçlar doğurabilir'' uyarısında bulundu. 

Dev bankanın brent petrol tahmini piyasaları korkuttu! 35 dolar artacak

6 MAYIS GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Brent petrol fiyatı için uzmanlar teknik olarak 111,96 ile 112,59 dolar aralığının direnç, 109,02 ile 108,18 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği ifade ediliyor. Akaryakıt fiyatları üzerinde doğrudan etkili olan brent petrol ''Benzin ve motorine zam var mı?'' sorusunu gündeme getirdi. İşte 6 Mayıs güncel akaryakıt fiyatları:

6 MAYIS MOTORİN FİYATLARI NE KADAR?

İstanbul (Avrupa Yakası): 22,06 TL
İstanbul (Anadolu): 22,08 TL
Ankara: 22,16 TL
İzmir: 22,17 TL

6 MAYIS BENZİN FİYATLARI KAÇ TL? 

İstanbul (Avrupa Yakası): 20,34 TL
İstanbul (Anadolu Yakası) : 20,35 TL
Ankara: 20,44 TL
İzmir: 20,46 TL

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...