Sağlık turizminde yabancının ilk tercihi diş ve estetik

Sağlık turizminde yabancının ilk tercihi diş ve estetik

EKONOMİ Haberleri

Türkiye sağlık alanında pek çok ülkenin tercihi oldu. Diş tedavisi, estetik, ortopedi, onkoloji ve tüp bebek için ülkemiz, Avrupalıların uğrak noktası.

C. Fırat Aydoğmuş | ANKARA

TOBB Türkiye Fuarcılık Sektör Meclisi Başkanı Cihat Alagöz; geçtiğimiz yıl sağlık turizmi için Türkiye’ye gelen kişi sayısının 642 bin 444 kişi olduğunu, bu rakamın 400 binini Avrupalıların oluşturduğunu söyledi. Alagöz “Sağlık turizmi; medikal sektörünün gelişmiş altyapısı, kalifiye iş gücü, Türk insanının girişimciliği göz önüne alındığında önemli bir döviz kaynağı. TÜİK verilerine göre sağlık turizmi geliri geçen yıl 1,05 milyar doları buldu. Kayıt altına alınamayan rakamların da eklenmesiyle sağlık turizmi gelirlerinin yaklaşık 2,5-3 milyar dolar seviyelerinde olduğu tahmin ediliyor” dedi. Sağlık için gelen yabancıların Türkiye’de en çok tercih ettiği alanların estetik, saç ekimi, tüp bebek ve diş tedavisi olduğunu söyleyen Alagöz “2021 yılında ülkemize gelen normal bir turistin harcaması yaklaşık 750 dolar iken, sağlık turisti başına harcama yaklaşık 2 bin dolar civarında. 20-21 Mayıs’ta Türkiye’den 56 hastane ve kliniğin katılımıyla düzenlenen Amsterdam Sağlık Turizmi Fuarı’nda da pek çok yeni bağlantı kuruldu” diye konuştu.


 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...