Buğdayda yeni tedbir

Buğdayda yeni tedbir

EKONOMİ Haberleri

Koronavirüs salgını ve ardından patlak veren Rusya-Ukrayna krizi, buğday başta olmak üzere tüm dünyada gıda tedarik zincirinin bozulmasına neden oldu.

HABER MERKEZİ | ANKARA

Artan fiyatlar ve kuraklık sebebiyle özellikle hububat temininde birçok ülke zorluk yaşamaya başladı. Türkiye’de de özellikle buğday konusunda herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için üst üste yeni tedbirler devreye sokulmuştu. Resmi Gazetede dün yayınlanan Ticaret Bakanlığı’nın tebliği ile başta buğday olmak üzere tarımsal ürünleri stok yapmak isteyen fırsatçılara yönelik önemli bir adım atıldı. Yeni tebliğe göre,  tarımsal ürünlerin hasat döneminden itibaren 24 ay olan lisanslı depolarda bekletilme süresi, 12 aya çekildi. TMO ise bu süreyi 24 aya kadar kullanabilecek. Böylece buğday, arpa ve yulaf gibi hububat ürünlerinde piyasa fiyatlarının dengede tutulması sağlanacak. Bir anlamda TMO dışında, özel sektörün uzun süre stok yapmasına izin verilmeyecek. Tebliğe göre ayrıca lisanslı depolarda, buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale ürünleri, aynı cins, grup, sınıf ve derecelerde olmaları şartıyla bir önceki yıl ürünleriyle karıştırılarak depolanabilecek.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...