Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Avrupa odun depolamaya başladı

Avrupa odun depolamaya başladı
Fotoğraf Başlığı Avrupa odun depolamaya basladi

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaş Avrupa’yı vurmaya devam ediyor. ABD ve İngiltere’yle ortak hareket eden Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ABD ile askerî, siyasi ve ekonomik yaptırımları peşe peşe devreye sokarken, bu kararların olumsuz yansımaları da başladı.

Kaydet
a- | +A

Rusya’nın AB’nin yaptırımları üzerine doğalgaz sevkiyatını düşürmesiyle Avrupa’da kışın evlerde yaşanacak ısınma sorunlarına yönelik tedbirler artırıldı. İklim kriziyle mücadele etmek için kömür santrallarından kurtulmayı hedefleyen Avrupa, kapadığı santralları geri açmaya başlarken, enerji kriziyle mücadele için yurttaşlarına ‘soğuk su kullanın’, ‘gıdaları mikrodalgayla ısıtın’, ‘klima çalışırken kapıları kapayın’ gibi tasarruf önerileri veriyor. Bir yandan da Almanya, Hollanda, Belçika, İsveç, Slovakya, Estonya ve Baltık ülkelerinde insanlar kışa hazırlık yaparak odun stoklamaya başladı. Araştırmalara göre bu ülkelerde odun tüccarları artan talebe yetişemezken, odun fiyatları da yükseldi. Estonya’da yakacak odun fiyatı yüzde 240 artış gösterdi.

YAŞLILARA AKDENİZ DAVETİ!

Doğalgaz krizinden doğacak sorunlar üzerine özellikle yaşlı kesimin kış aylarını geçirmeleri için aralarında Türkiye’nin de olduğu Akdeniz ülkeleri harekete geçti. Yunan ve İspanyol bakanlar kışın yakıt masrafından kurtulmaları için Almanya’daki yaşlıları ülkelerine davet ederken, Türkiye’deki bazı otellerin Almanya’daki yaşlı kesimin kışı Türkiye’de geçirmelerini sağlayacak paket turlar için tur operatörleri ile görüşme yaptığı ifade ediliyor.

TASARRUF İÇİN NELER YAPILACAK?

> Reklam panoları ışıklandırılmayacak.
> Kömür santralleri yeniden faaliyete geçecek.
> Kamu binaları düşük seviyede ısıtılacak.
> Sürekli kullanılmayan mekân ısıtılmayacak.
> Kış için mum ve odun stoku yapılacak.
> Kamu binaları ve mağazalarda ışıklar söndürülecek.
> Sıcak su yerine soğuk su kullanılacak.
> Gıda ısıtmak için mikrodalga kullanılacak.

BAKMADAN GEÇME
İspanya
HABER

İspanya'da enerji tasarruf planı yürürlüğe girdi

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.