ABD enflasyon verisi kriptoları coşturdu! Bitcoin nihayet 25.000 doları aştı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
ABD enflasyon verisi kriptoları coşturdu! Bitcoin nihayet 25.000 doları aştı

Ekonomi Haberleri

ABD enflasyon verisinin açıklanmasından sonra kripto para piyasası hareketlendi. Bir süredir 25 bin dolar seviyesindeki direnci kıramayan Bitcoin (BTC), açıklanan verilerle birlikte bu seviyeyi aşmayı başardı…

En büyük kripto para birimi Bitcoin (BTC) yatırımcılarının yüzünü güldüren gelişmeler yaşanıyor. Küresel piyasalarda ABD Merkez Bankası FED’in faiz hamlesinde değişiklik yapacağına ilişkin beklentiler kripto paraları coşturmuştu. Bunun üzerine son yükseliş dalgası ABD’de açıklanan enflasyon verileri sonrası geldi.

ABD enflasyon verisinin açıklanmasıyla birlikte BTC sert yükselişine devam etti. Lider kripto para birimi Bitcoin uzun süredir kıramadığı 25 bin dolar seviyesindeki direnci paramparça etti. Bitcoin’in bu seviye üzerinde kalıcı olması, yükselişin devam edeceği anlamına gelebilir. Yatırımcılar kripto para piyasasını etkileyen finansal gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyor.

ABD enflasyon verisi kriptoları coşturdu! Bitcoin nihayet 25.000 doları aştı

BTC BOĞA RALLİSİ BAŞLADI MI?

ABD’de bankacılık krizi yaşanmasından önce sert satışlarla yatırımcısını tedirgin eden Bitcoin yeniden yönünü yukarı çevirdi. ABD Başkanı Joe Biden, Hazine Bakanı Janet Yellen ve FED Başkanı Jerome Powell, iflas eden bankaların ardından peş peşe açıklamalar yapmıştı. Bu açıklamalarla yükseliş ivmesine başlayan BTC 24 bin dolarlı seviyelerde soluklandı.

Daha önceden 3 kere geçmeye çalıştığı 25 bin dolar seviyesindeki direnci kıramayan BTC bu seviyeden geri dönmüştü. Lider kripto para birimi Bitcoin, ABD enflasyon verisinin açıklanmasının ardından sert yükseliş yaşadı. Yatırımcıların beklediği bu seviyeyi geçen Bitcoin, verilerin açıklanmasıyla birlikte 25 bin dolar üzerinde fiyatlanıyor. Yatırımcılar, bu hareket sonrası Bitcoin’de boğa rallisinin başlayıp başlamadığını merak ediyor.

ABD enflasyon verisi kriptoları coşturdu! Bitcoin nihayet 25.000 doları aştı

BTC YENİ ZİRVELERE GÖZ KIRPTI

Popüler kripto para analistleri, 25 bin dolar seviyesinin üzerine çıkan Bitcoin için yükseliş hareketinin olumlu olduğunu belirtiyor. Eğer BTC bu seviyede kalıcı olmayı başarabilirse yeni zirvelere yol alabilir. FED’in faiz kararının beklendiği piyasayı destekleyici bir karar çıkması halinde Bitcoin’in yükseliş hareketine güçlenerek devam etmesi söz konusu olabilir. Bitcoin maksimalistleri ve bazı analistler Mart ayı içinde BTC’de yeni zirveler gelebileceğini düşünüyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...