Bahçeli'nin çağrısına AK Parti'den cevap: Emekliye seyyanen zamma yeşil ışık

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bahçeli'nin çağrısına AK Parti'den cevap: Emekliye seyyanen zamma yeşil ışık

Ekonomi Haberleri

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "emekli maaşı" çağrısını değerlendiren AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, "Mümkündür. Gayreti ve çabayı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin dün partisinin grup toplantısında, memur maaşlarına yapılan 8 bin 77 liralık seyyanen zammın emeklilere de yapılması yönündeki çağrısı emeklilerde beklenti oluştururken, konuyla ilgili AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’den de açıklama geldi.

"ÇABAMIZ DEVAM EDECEK"

Güler, katıldığı bir televizyon programında, “Bize de çok sayıda itirazlar ve talepler geldi. Oransal manada beklentinin daha fazla olduğunu söylediler. Mümkündür, bu manada çalışanlarımızın özellikle enflasyona ezdirilmemesi, özlük haklarının artırılması noktasında çabamız olacaktır. Ancak bütçe imkanları dediğimiz denge var. Belli noktalarda tasarrufta bulunarak farklı kalemler oluşturulmak suretiyle fazla verilmesini biz de arzu ederiz” dedi.

Güler, “Çok ciddi bir çaba sarf edildi. Bunların ekonomik büyüklüğü ve bütçeye getireceği yükle beraber. Bizim halihazırda ek bütçemiz vardı. Ek bütçe bugün (dün) kabul edildi. Orada yaklaşık 500 milyar TL'ye yakın harcamanın AFAD başkanlığımıza verildiğini, 300 milyar TL'nin de Hazine ve Maliye Bakanlığına verildiğini görüyoruz. Elbette bu manada bu gayreti ve çabayı sürdüreceğiz. Önümüzdeki dönemde ekonomik imkanları artırma noktasında çabamız devam edecektir” diye konuştu.

JAPONYA DA GELİR VERGİSİ KALEMİNDE 2,1 ARTIŞ YAPTI

Vergi artışlarına ilişkin eleştirilere de cevap veren Abdullah Güler, 1999 depremi ve Japonya’da tsunami felaketi sonrası atılan adımları örnek gösterdi.

Güler şunları söyledi: “1999 yılında bir deprem yaşadık. Şu anda yaşadığımız 6 Şubat depremlerine baktığımızda, kimi deprem bilimciler, ortaya çıkar hasarın 16 kat olduğundan bahsetti. 9 kalemde gelir, kurumlar, ÖTV, emlak vergisi gibi birçok alanda kalıcı hale gelmiş vergi getirildi.

Japonya'daki deprem ve tsunami sonrasında ülkenin yeniden inşasının finansmanı için 25 yıl süreyle gelir vergisi kaleminde 2.1 ilave artış yaptı. 10 yıl süreyle, kaldırmayı düşündüğü kurumlar vergisini erteledi. Orada da ek kaynağa ve böyle bir düzenlemeye ihtiyaç duyuldu.”

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...