Torba yasaya özel hüküm koyuldu: Emekli vekillere yüzde 25 zam

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Torba yasaya özel hüküm koyuldu: Emekli vekillere yüzde 25 zam

Ekonomi Haberleri

Emeklilere yapılan yüzde 25'lik zammın ardından emekli vekiller için TBMM'de harekete geçildi. Torba yasaya konulan özel hüküm ile emekli vekillerin maaşlarına yüzde 17,55 yerine yüzde 25 zam gelecek. Böylelikle emekli vekil maaşları 69 bin TL'ye çıkacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emekli maaşlarına yapılacak zam oranını duyurdu. En düşük memur maaşı 22 bin TL'ye çıkarken emekli aylıklarına refah payı ile birlikte yılın ikinci yarısı için yüzde 25 zam yapılacağı açıklandı. Emeklilere yapılan zammın ardından emekli vekiller için harekete geçildi.

ÖZEL HÜKÜM KONULDU

Emekli vekillerin maaşlarına normal şartlarıda 6 aylık enflasyon farkı oranında zam yapılacaktı. Emekli milletvekillerinin maaş zamlarının yüzde 17,55’le sınırlı kalmayıp yüzde 25 artabilmesi için torba yasa teklifine özel bir hüküm konuldu.

EMEKLİ VEKİLLER 5 BİN TL FAZLA ZAM ALACAK

Böylelikle emekli milletvekillerinin ortalama 55 bin TL olan aylıklarının 64 bin TL yerine, yaklaşık 69 bin TL’ye çıkarılmasının yolu açıldı.

Öte yandan üzerinde herhangi bir tartışma yapılmayan önergenin genel gerekçesi şöyle açıklandı:

“Maddeyle 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 43’üncü maddesine istinaden emekli aylığı alanların emekli aylıklarının 5510 sayılı Kanun’un 4’üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında sigortalı sayılan emekli memurlar ile hak sahiplerine ödenen aylıklarda yapılacak yüzde 25 oranındaki artışa paralel olarak yeniden düzenlenmesi amaçlanmaktadır.”

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...