Akaryakıt artışı LPG'ye dönüşü artırdı!

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Akaryakıt artışı LPG'ye dönüşü artırdı!

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Siirt'te akaryakıt fiyatlarındaki artış nedeniyle araçlarda LPG dönüşümüne ilgi arttı.

Akaryakıt fiyatlarında yaşanan artışın ardından Siirt'te birçok araç sahibi, soluğu oto gaz dönüşüm işletmelerinde aldı.

Vatandaşların hızlı bir şekilde LPG dönüşümü istediğini anlatan işletme sahibi Musa Anıl Yıldız, taleplere yetişmekte zorlandıklarını ifade etti.

"LPG DOĞA DOSTUDUR"

Yıldız, LPG'nin benzine göre yüzde 40-50 oranında tasarruf sağladığını vurguladı. "LPG doğa dostudur. Fakat 3 ayda veya 6 ayda bir LPG’nin gaz kaçaklarına dikkat edilmesi gerekmektedir" diyen Yıldız "Her 10 yılda bir LPG tankının değişmesi gerekmektedir. Bunlar yapılmadığı takdirde araçlara ve çevreye zarar vermektedir" ifadelerini kullandı.

LPG dönüşümü yapıldığı takdirde motor ömrünün 1 yıl azaldığını aktaran Yıldız, "Fakat filtre bakımı, gaz kaçağı ve 10 bin kilometrede bir bakımlar yapıldığı takdirde bunların önüne geçebiliriz. Her 10 bin kilometre de bir filtre değişimi yapılması gerekmektedir. Ama ne yazık ki günümüzde ki çoğu sürücü bunlara özen göstermemektedir. Bunlara dikkat edilmesi gerekmektedir" dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...