Akaryakıta indirim sevinci 3 gün sürdü! Talep yükseldi, motorine yeniden zam geliyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Akaryakıta indirim sevinci 3 gün sürdü! Talep yükseldi, motorine yeniden zam geliyor

Ekonomi Haberleri

Petrolde yaşanan kayıplar sonrasında 1 lira 50 kuruş indirim yapılan motorine yeniden zam yolu gözüktü. Petrolde talep artarken akaryakıtta bu gece yarısı tabelalar yine değişecek. İşte güncel benzin ve motorin fiyatları...

Seçimlerden bu yana zamlandıkça zamlanan akaryakıt fiyatları geçen hafta gelen indirimle şaşırtmıştı. Petrol fiyatlarında yaşanan kayıplarla indirim yapılan motorinin litresine, 3 gün geçmeden yeniden zam geliyor. 

PETROL ARTAN TALEPLE YÜKSELDİ

Suudi Arabistan ve Rusya'nın gönüllü kesintileriyle yükselişe geçen Brent Petrol, Çin ekonomisine ilişkin endişeler ve ABD'nin daha da sıkı para politikası uygulayacağına ilişkin endişelerle geçen hafta kayıp yaşadı. ABD ham petrolü yüzde 4'ten fazla değer kaybettikten sonra varil başına 79 doları gördü. Geçen hafta yaşanan düşüşün ardından Brent Petrol, fiziki piyasanın sıkılaştığına dair işaretlerin ve dolardaki rallideki duraklamanın Çin ve ABD'de artan talep risklerini dengelemesiyle üçüncü günde yükseldi. Brent varil başına yüzde 2 artış yaşayarak 85 doların üzerinde işlem gördü.

MOTORİNE İNDİRİM 3 GÜN SÜRDÜ

Petrolde yaşanan düşüş sonrasında akaryakıt kalemlerinden motorine uzun bir aranın ardından ilk kez indirim geldi. 11 Ağustos Cuma günü 1 lira 80 kuruş zam yapılan motorine, 18 Ağustos Cuma günü  1 lira 50 kuruş indirim yapıldı. İndirimin üzerinden 3 gün geçmeden motorine yeni zam yolu gözüktü. Motorinin litresi bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere, 1 TL birden zamlanacak.

Zam sonrasında motorinin litresi İstanbul, Ankara ve İzmir'de yeniden 38 TL'nin üstüne çıkacak.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Öte yandan akaryakıt fiyatları Türkiye΄nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak hesaplanıyor. Dağıtım şirketlerinin belirlediği fiyatlar, küçük çaplı değişiklik gösterebiliyor.

21 AĞUSTOS PAZARTESİ GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul benzin fiyatı: 37,71 TL
İstanbul motorin fiyatı: 36,87 TL
İstanbul LPG fiyatı (Otogaz): 16,38 TL

Ankara benzin fiyatı: 38,23 TL
Ankara motorin fiyatı: 37,36 TL
Ankara LPG fiyatı (Otogaz): 16,29 TL

İZMİR AKARYAKIT FİYATLARI

İzmir benzin fiyatı: 38,34 TL
İzmir motorin fiyatı: 37,52 TL
İzmir LPG fiyatı (Otogaz): 16,00 TL

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...