Akaryakıt fiyatlarını yakından ilgilendiriyor: Petrol zirvesi öncesi kriz çıktı, toplantı listesinden çıkartıldılar!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Akaryakıt fiyatlarını yakından ilgilendiriyor: Petrol zirvesi öncesi kriz çıktı, toplantı listesinden çıkartıldılar!

Ekonomi Haberleri

Petrol fiyatlarındaki her artış ve düşüş akaryakıt fiyatlarını yakından ilgilendiriyor. Petrol fiyatlarının yönünün belirleneceği OPEC toplantısı öncesinde büyük bir kriz çıktı. Uluslararası basın mensupları toplantı listesinden çıkartıldı.

Türkiye'de akaryakıt fiyatları uluslararası petrol fiyatları ve dolar kurundan etkileniyor. Brent Petroldeki yükseliş nedeniyle son olarak benzin fiyatlarına zam gelmişti. Benzin fiyatı ve motorin fiyatları üzerinde etkili olan petrol fiyatlarında yeni artış veya düşüşü tetikleyecek kritik OPEC zirvesi bu hafta sonu yapılacak. 4 Haziran'da gerçekleşecek toplantı öncesinde büyük bir kriz patlak verdi.

TOPLANTI LİSTESİNDEN ÇIKARTILDILAR

CNN'de yer alan habere göre OPEC, bazı WSJ, Reuters ve Bloomberg muhabirlerini toplantıdan çıkardı. Toplantının hassasiyetine dikkat çeken muhabirler, bloğun akreditasyon yetkilileri onları davet etmezse hafta sonu gerçekleşecek zirveye katılamayacak.

Son toplantılarında enerji tedariğindeki hararetli gündemler arasında üretim kesintisi gibi kritik hamlelere imza atan ülkelerin bu tavrı uluslararası basında şoka neden oldu. CNBC'nin "konunun hassasiyeti nedeniyle ismini vermek istemeyen" konuya aşina kaynaklara göre dayandırdığı habere göre, OPEC’i düzenli olarak takip etmeyen iki Wall Street Journal muhabiri davet aldı.

Diğer davet alanlar finans haberleri için üç kuruluşla ve TV yayını için Bloomberg TV ile rekabet eden CNBC’den gazeteciler, Financial Times oldu.

Davet eksikliği devam ederse, üç kuruluştan OPEC gazetecilerinin toplantı öncesi ve sonrası brifinglere ve Sekreterliğe erişimi reddedilecek.

TOPLANTI ÖNCESİ SERT MESAJLAR

Dünyanın en büyük petrol üreticilerinden Rusya ve Suudi Arabistan toplantı öncesinde sert mesajlar verdi. Suudi Enerji Bakanı Prens Abdülaziz bin Salman, piyasa spekülatörlerini “dikkatli olmaları” konusunda uyardı ve bazılarının ileride daha fazla kesinti olabileceğine dair imaşaret olarak gördüğü bir hareket yaptı. 

Rusya Başbakan Yardımcısı Alexander Novak ise önce OPEC+ toplantısından başka adım beklemediğini söyledi, ardından yorumlarının yanlış yorumlandığını belirtti.

Öte yandan seçimin ardından benzinin litre fiyatınaa 66 kuruş zam yapıldı. Benzin litresi İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere 21 TL'nin üstüne çıktı.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI (1 HAZİRAN 2023 PERŞEMBE)

İstanbul Anadolu Yakası Akaryakıt fiyatları 

Benzin fiyatı: 21,19 TL

Motorin fiyatı: 19,33 TL

LPG (Otogaz) fiyatı: 10,47 TL

İstanbul Avrupa Yakası Akaryakıt fiyatları

Benzin fiyatı: 21,24 TL

Motorin fiyatı: 19,39 TL 

LPG (Otogaz) fiyatı: 10,74 TL

Ankara Akaryakıt fiyatları

Benzin fiyatı: 21,60 TL

Motorin fiyatı: 19,74 TL

LPG (Otogaz) fiyatı: 10,67 TL

İzmir Akaryakıt fiyatları

Benzin fiyatı: 21,59 TL

Motorin fiyatı: 19,82 TL

LPG (Otogaz) fiyatı: 10,52 TL

Kaynak: CNN

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...