Akaryakıtta indirim furyası bitti! Motorine beklenen zam geldi, mazot yeniden 40 TL sınırında

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Akaryakıtta indirim furyası bitti! Motorine beklenen zam geldi, mazot yeniden 40 TL sınırında

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Akaryakıt kalemlerinden motorine geçen hafta gelen indirimin ardından bugün yeniden fiyat artışı gerçekleşti. Mazotun litresi gerçekleşen zamla yeniden 40 TL'ye sınırına dayandı.

Akaryakıt fiyatlarında indirim furyası kısa sürdü. Motorine geçen hafta gelen indirimin ardından bu hafta yeniden zam geldi. Beklenen artış gece yarısı pompa satış fiyatına yansıdı.

PETROL FİYATLARINDA DALGALI SEYİR

Çin ekonomisine ilişkin endişeler ve ABD'nin daha da sıkı para politikası uygulayacağına ilişkin endişelerle geçen hafta kayıp yaşayan Brent Petrol, fiziki piyasanın sıkılaştığına dair işaretlerin ve dolardaki rallideki duraklamanın Çin ve ABD'de artan talep risklerini dengelemesiyle üçüncü günde yükseldi. Dün yüzde 2 artışla 85 doların üzerinde işlem gören Brent Petrol, bugün arzın toparlandığına dair işaretler üzerine düşüşe geçti. ABD ham petrolü Pazartesi günü yüzde 0,7 düştükten sonra varil başına 80 dolar civarında işlem gördü. 

MOTORİNE BEKLENEN ZAM GELDİ

Petrolde yaşanan düşüş sonrasında akaryakıt kalemlerinden motorine uzun bir aranın ardından ilk kez indirim gelmiş, 18 Ağustos Cuma günü  1 lira 50 kuruş indirim yapılmıştı. İndirimin üzerinden 3 gün geçmeden motorine yeniden zam geldi. Beklentiler doğrultusunda motorinin litresi bugünden itibaren geçerli olmak üzere, 1 TL zamlandı.

Zam sonrasında motorinin litresi yeniden 40 TL'ye dayandı. Mazot, İstanbul, Ankara ve İzmir'de yeniden 38 TL'nin üstüne çıktı.

BENZİN VE LPG'YE ZAM VEYA İNDİRM VAR MI?

Akaryakıt kalmelerinden benzin ve LPG'ye güncel olarak bir fiyat artışı veya indirimi beklenmiyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Öte yandan akaryakıt fiyatları Türkiye΄nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak hesaplanıyor. Dağıtım şirketlerinin belirlediği fiyatlar, küçük çaplı değişiklik gösterebiliyor.

22 AĞUSTOS SALI GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul benzin fiyatı: 37,71 TL
İstanbul motorin fiyatı: 37,87 TL
İstanbul LPG fiyatı (Otogaz): 16,38 TL

ANKARA AKARYAKIT FİYATLARI

Ankara benzin fiyatı: 38,23 TL
Ankara motorin fiyatı: 38,36 TL
Ankara LPG fiyatı (Otogaz): 16,29 TL

İZMİR AKARYAKIT FİYATLARI

İzmir benzin fiyatı: 38,34 TL
İzmir motorin fiyatı: 38,52 TL
İzmir LPG fiyatı (Otogaz): 16,00 TL

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...