Altın fiyatında kayıplar çoğalıyor! Gram altın kritik eşiğin altına indi: İslam Memiş 'tren kalkıyor' diyerek fırsatı açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Altın fiyatında kayıplar çoğalıyor! Gram altın kritik eşiğin altına indi: İslam Memiş 'tren kalkıyor' diyerek fırsatı açıkladı

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Altın fiyatlarında düşüş Fed'den gelen şahin mesajla giderek hızlandı. Ons altın son haftaların en düşük seviyesine indi. Peki gram ve çeyrek altında son durum ne? Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın borcu olanlar, düğün yapacak olanlar için 'tren kalkıyor' diyerek alım fırsatına dikkat çekti. Uzman isim, rekor için yeni seviyeyi açıkladı.

Orta Doğu'da yaşanan jeopolitik risklerle yükselişe geçen ve 2.000 dolar eşiğini aşan Ons altında düşüş, Fed üyesi Kashkari'den gelen şahin faiz mesajla hızlandı. Küresel piyasalar bu hafta FED Başkanı Jerome Powell’ın Çarşamba ve Perşembe günü yapacağı konuşmalara odaklanırken, Ons altında kayıp 50 dolara dayandı! Gram altın da 1800 TL'nin altına geriledi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Altın treni kalkıyor!" ifadeleriyle son alım fırsatına dikkat çekti.

ALTIN 1985 DOLAR EŞİĞİNİN ALTINA İNDİ

İki hafta üst üste cuma günü 2000 dolar eşiğini aşan Ons altın, rekor eşiğin üstünde tutunamadı. 2007 ve 2004 dolar seviyelerini test eden spot altın yeni haftaya kayıpla başladı. 19 Ekim'den bu yana 1985 dolar eşiğinin üstünde seyreden Ons altın dünkü işlemlerde bu seviyenin altına indi. Yeni günde 1970 dolar seviyesine kadar geri çekilen Ons altında kayıplar giderek arttı. Ons altın kapanışa yakın 1960 doların altına sarkarak 1957 dolar seviyesine indi. Önceki kapanışa göre kayıp yüzde 1'i bulurken, rekor seviyeden kayıp ise 50 dolara dayandı.

GRAM ALTIN BUGÜN NE KADAR?

Ons altından destek bularak ekranda 1830 TL seviyelerine, Kapalı Çarşı'da ise 1873 TL'ye kadar yükselen gram altın da düşüşten nasibini aldı. Dolar/TL kurunda yaşanan yükselişle düşüşlerin sınırlı kaldığı gram altın sabah saatlerinde 1800 TL eşiğinde işlem görüyordu.

Bugün ekranda en yüksek 1819 TL'yi gören gram altın kapanışa doğru 1800 TL'nin altına indi. Saat 16.00 itibarıyla gram altın ekranda yüzde 0.7 kayıpla 1795 TL'den işlem gördü. Kapalı Çarşı'da ise yüzde 0.70 kayıpla 1839 TL'ye çekildi.

Çeyrek altın 2.931 TL'den, yarım altın 5.869 TL'den Cumhuriyet altın 12.373 TL'den, Ata altın 12.435 TL'den, 22 ayar bilezik 1.677 TL'den satılıyor.

Altın fiyatında kayıplar çoğalıyor! Gram altın kritik eşiğin altına indi: İslam Memiş 'tren kalkıyor' diyerek fırsatı açıkladı

ALTIN TRENİ KALKIYOR

Geçen hafta 2000 dolar seviyesinin üzerinde altının kalıcı olmayacağını belirten Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Ons altının 1930-1960 dolar seviyesine geri çekilmesini bekliyor. Ons altının yıl sonuna kadar 2000 dolar eşiğini yeniden aşarak bu seviyenin üzerinde kalacağını söyleyen uzman isim 'altın treni kalkıyor' diyerek alım fırsatına dikkat çekti.

İslam Memiş'in tahmini şu şekilde:

"Altın fiyatlarında son bir kâr satışı, son bir düzeltme yaşanıyor. Ondan sonra altın treni kalkıyor arkadaşlar. Bu yıl sonuna kadar yerleşen bir ons görürüz. Bu trenin ons tarafta gideceği yer 2.350 dolar seviyesi. 

"ACELE ETMEYİN, KENARDA BEKLEYİN!"

Gram tarafında da bir miktar geri çekilme gördük. Yine sosyal medya hesabımdan geçen hafta şöyle bir mesaj vermiştim: 2 cumadır gram altın-TL fiyatı serbest piyasalarda fiziki tarafta 1.873 lira seviyesini test etti. Şimdi son bir hamlesi var. Bu sefer 1.880 lira seviyesine yukarı yönlü kıracaktır. Yani yıl sonu beklentimiz gerçekleşecektir.

Ancak 1.873 lira seviyesini ikinci kez test etmesine rağmen 'Acele etmeyin, kenarda bekleyin!' uyarılarım vardı. Yani bugün gram altına 20 lira değer kaybettiğini gördük.

ALMAYANLAR İYİ KARAR VERDİ

Cuma günü sabredenler almayanlar iyi bir karar vermiş oldu. Tekrar ons altındaki bu baskılanma ile birlikte 1840-1830 lira destek seviyelerini takip ediyor olacağım. Son demler.

Ondan sonra hedef 2.000 lira seviyesi arkadaşlar. Bu yıl bitmeden 2.000 lira seviyesini gözüne kestiren bir gram altın karşımızda duruyor. 2024 yılının yarısına kadar olan süreçte 2.500 lira öngörüm halen devam etmekte. O yüzden altın borcu olanlar, düğün yapacak olanlar, altın yatırımını düşünenler bu bu seviyeleri tekrar göz önünde bulundurmalı."

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...