Altın yerine araç alanlar panikte! İkinci el otomobil fiyatları düştü, almanın tam zamanı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Ticaret Bakanlığı'nın aldığı önlemlerle ikinci el otomobil artık yatırım aracı olmaktan çıktı. Daha önce altın ve dolar yerine otomobil alanlar elindeki aracı satmaya başladı. İkinci el otomobil pazarları hafta sonunda dolup taşarken, araç satıcıları fiyatların düştüğünü şimdi almanın tam zamanı olduğunu söylüyor.

Çip kriziyle azalan araç stokunun artması sıfır otomobil fiyatlarını düşürdü, 3 ay sonrasına tarih veren bayiler artık müşteri çekmek için çeşitli kampanyalar düzenlemeye başladı. Sıfır otomobilde yaşanan düşüşle, ikinci el fiyatları da düşüşe geçti. Aracını satmak isteyen ve yeni araç almak isteyenler ikinci el oto pazarlarına akın etti. Aracının fiyatını 50 bin TL birden düşürdüğünü söyleyen araç satıcıları, ikinci el otomobil almanın tam zamanı olduğunu söyledi.

50 BİN TL İNDİRDİ YİNE DE ARACINI SATAMADI

Hafta sonunda ikinci el otomobil pazarında büyük yoğunluk yaşandı. Van'ın Tuşba ilçesinde bulunan pazardaki, ikinci el araç fiyatında yaşanan düşüş dikkat çekti. Ömer Akkaya isimli araç satıcısı, sıfır araçların satışa sunulmasıyla birlikte ikinci el araç satışlarının da düştüğünü belirtti. Daha önce 410 bin liraya satacağı aracını 360 bin liraya satışa çıkardığını ifade eden Akkaya, ancak bu fiyata rağmen aracını satamadığını söyledi.

ALTIN YERİNE ARACA YATIRIM YAPANLAR PANİK OLDU

Seçkin Alver isimli bir diğer araç satıcısı da ikinci el araçlarda bir panik havası olduğunu belirterek, “Yatırımını altından ve dövizden çekip araca yatırım yapanlarda bir panik havası oluştu. Şimdilere aracımı satayım işimi düzelteyim diyorlar. Sene sonuna kadar piyasalarda bir düzelme olur diye düşünüyorum. Şu an ikinci el araç almanın tam zamanıdır” diye konuştu.

Altın yerine araç alanlar panikte! İkinci el otomobil fiyatları düştü, almanın tam zamanı

Yeni bir araç almak amacıyla mevcut aracını satışa çıkardığını söyleyen Ramazan Güler isimli vatandaş da “İkinci el araç piyasası bundan birkaç ay önce çok yüksekken şimdi düşüş eğilimdedir. Mevcut piyasaya baktığımızda aracını satarlarsa daha kazançlı çıkıp, yüksek modelini alabilirler diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...