Tesla'dan Türkiye’ye özel büyük indirim! En sevilen otomobil modelinin fiyatı düştükçe düştü

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Tesla'dan Türkiye’ye özel büyük indirim! En sevilen otomobil modelinin fiyatı düştükçe düştü

T-Otomobil Haberleri  / Haber Merkezi

Tesla, ülkemizde resmi olarak satışa sunduğu tek araç modeli olan Tesla Model Y için büyük bir indirim yaptı. Otomobil devi, hemen teslim edilebilecek Model Y araçlarının fiyatlarını ciddi şekilde düşürdü.

ABD merkezli otomobil üreticisi Tesla, Türkiye'de elektrikli araç pazarında satışlarda lider durumda. Türkiye'ye Almanya'daki Gigafactory'den (büyük fabrika) gelen Model Y araçlar, ülkemizde gittikçe daha fazla müşteri buluyor. Ancak Türkiye'deki müşteriler, Model Y satın alırken özel istekleriyle konfigüre etmek isterlerse ciddi bir süre beklemeleri gerekiyor.

Bununla birlikte, Tesla, geçtiğimiz haftalarda 'envanter' adıyla önceden konfigüre edilmiş Model Y araçlarını Türkiye'de satışa çıkarmıştı. Şimdi ise otomobil devi, Türkiye'ye özel olarak büyük bir indirim yaptı ve bu stoktaki hazır Model Y'lerin fiyatlarına 200 bin TL ila 430 bin TL'ye varan indirim yaptı.

TESLA MODEL Y FİYATLARI DEĞİŞTİ 

Peki, Tesla Model Y Türkiye'de kaç bin TL oldu? Tesla Türkiye'nin resmi internet sayfasındaki fiyatlara göre, şu anda Model Y'nin fiyatları 2 milyon 300 bin TL ile 3 milyon 300 bin TL arasında değişiyor. Ödeme yapan kişiler aracını hızlı bir şekilde direkt İstanbul'dan teslim alabiliyor. 

Tesla'dan Türkiye’ye özel büyük indirim! En sevilen otomobil modelinin fiyatı düştükçe düştü

Bu indirimden önce 2 milyon 765 bin 261 TL fiyat etiketine sahip olan Model Y Long Range, 431 bin 165 TL'lik indirimle artık 2 milyon 334 bin 096 TL'den satışa çıkıyor. Model Y'lerin en ucuz versiyonu 2 milyon 712 bin 538 TL'den 2 milyon 355 bin 480 TL'ye düşerken, en pahalısının fiyatı ise 3 milyon 517 bin 421 TL'den 3 milyon 297 bin 811 TL'ye kadar geriledi.

Model Y Long Range versiyonuna ait beyaz, gri, siyah, mavi ve kırmızı renkte yaklaşık 50 araç indirim listesinde yer alıyor.  

Bu arada, önceden konfigüre edilmiş bu araçlar için şirket, "Fiyat düzenlemeleri, siparişten sonraki 7 gün içinde teslim alındığında geçerlidir" şeklinde uyarıda bulunuyor. 

Türkiye’de eylül ayında 4 bin 700 adet Tesla Model Y satışı gerçekleşti. Böylece Model Y şimdiye kadar ülkemizde 10 binden fazla satıldı. 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...