Elon Musk bizzat açıkladı! Tesla Cybertruck'a kurşun yağdırdılar... İşte görüntüsü

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Elon Musk bizzat açıkladı! Tesla Cybertruck'a kurşun yağdırdılar... İşte görüntüsü

T-Otomobil Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Tesla şirketinin CEO'su Elon Musk, Cybertruck adını taşıyan fütüristik SUV modeline kurşun geçirmezlik testi yaptıklarını açıkladı. Cybertruck'ın adeta kurşun yağmuruna tutulduğu görüntü viral oldu.

ABD merkezli elektrikli otomobil devi Tesla'nın fütüristik tasarıma sahip SUV araç modeli 'Cybertruck', sosyal medyada yayınlanan bir videoyla merak uyandırdı. Bir otoyolda ilerleyen Cybertruck'ın adeta kurşun yağmuruna tutulduğu görülüyor. Sosyal medya ağı X'te paylaşılan video kısa sürede viral hale geldi. Elon Musk, duruma el atarak konuya açıklık getirdi.

Görüntüde, kapıların olduğu gövde kısmı kurşunlanmış bir Cybertruck yer alıyor. Araca ne olduğu sorulan Musk, X hesabındaki paylaşımında şu şekilde bilgi verdi: "Bir Tommy Gun silahının tüm şarjörünü Al Capone tarzında sürücü kapısına boşalttık.Yolcu bölümüne hiç mermi girmedi."

Tommy Gun olarak da bilinen Thompson M1A1, hafif makineli bir tüfektir. 

https://twitter.com/elonmusk/status/1715409977932656892

Öte yandan, Elon Musk, kurşun geçirmezlik testinde aracın içine hiç mermi girmediğini söylese de kurşunların sadece çelik gövdeye isabet ettiğini belirtelim. Bu arada, Cybertruck'ın gövdesinin ultra sert 30x çelikten yapıldığı açıklanmıştı.

ELON MUSK "MERMİLERE DAYANIKLI" DEMİŞTİ 

Günler önce Elon Musk, Cybertruck'ın seri üretiminin en erken 2024’te başlayacağını açıkladı. Cybertruck'ın ilk teslimatlarının ise 30 Kasım'da yapılacağı resmi olarak duyuruldu. Aracın üretimi de Gigafactory Texas fabrikasında geçtiğimiz aylarda başlamıştı.

Bu arada, 2019'daki tanıtım etkinliğinde de fütüristik SUV modelinin mermilere dayanıklı olduğu bir video eşliğinde gösterildi. Ancak devamında Musk ve Tesla baş tasarımcısı Franz von Holzhausen'in yaptığı şov ilginç anlara sahne olmuştu. Cybertruck'ta kullanılan zırhlı camın dayanıklılığını göstermek için beyzbol topu büyüklüğündeki çelik top fırlatılmış ve cam çatlamıştı. 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...