Elon Musk'ın Avrupa planı ortaya çıktı! Baskıya dayanamazsa X'i kapatacak

Düzenleyen: / Kaynak: Insider
- Güncelleme:
Elon Musk'ın Avrupa planı ortaya çıktı! Baskıya dayanamazsa X'i kapatacak

TEKNOLOJİ Haberleri  / Insider

Elon Musk, Avrupa Birliği'nin (AB) Dijital Hizmetler Yasası'nın (DSA) katı kurallarına daha fazla dayanamayacak gibi görünüyor. Şirkete yakın kaynakların aktardığı bilgilere göre milyarder isim, sosyal medya ağı X'i Avrupa'dan çekebilir.

Sosyal medya platformu X'in (eski adıyla Twitter) sahibi Elon Musk, Avrupa Birliği'nin (AB) Dijital Hizmetler Yasası'na (DSA) uyum zorunluluğu karşısında çözüm arayışına girdi. TGRT Haber'in Amerikan haber sitesi Insider'dan aktardığı bilgilere göre Musk, DSA'nın gereksinimlerini karşılamakta zorlanıyor ve bulduğu çözüm oldukça radikal duruyor; X'in erişimini Avrupa'ya kapatmak

Ağustos 2023'te yürürlüğe giren Dijital Hizmetler Yasası, büyük çevrim içi platformların yanıltıcı ve zararlı içeriklerle mücadele konusunda etkili ve şeffaf sistemlere sahip olmalarını zorunlu kılıyor. Ancak sosyal medya şirketleri bu yasaya uyum sağlamakta oldukça güçlük çekiyor.

Geçtiğimiz günlerde AB Komisyonu, İsrail - Hamas çatışması sırasında X'te yayılan dezenformasyon ve yanıltıcı içeriklerin kaldırılması için Elon Musk'ı uyardı. Instagram ve Facebook'un sahibi Meta ile YouTube ve Google'ı çatısı altında bulunduran Alphabet'e de resmi uyarı mektubu gönderdi.

X Üst Yöneticisi (CEO) Linda Yaccarino binlerce hesabı ve paylaşımı kaldırdıklarını açıklasa da, şirket soruşturmadan kaçamadı. Öte yandan, YouTube da binlerce zararlı kanalı ve videoyu kapatırken, Meta da AB'nin uyarıları doğrultusunda platformlarında gerekli düzenlemeleri yapmaya çalışıyor.

X, BÜYÜK BİR CEZAYLA KARŞI KARŞIYA KALABİLİR 

Eğer X veya başka bir şirket, Dijital Hizmetler Yasası'nı ihlal ederse, çok ciddi bir para cezasına çarptırılabilir. Komisyon, firmaların küresel gelirinin yüzde 6'sını kapsayacak miktarda ceza kesebilir.

Araştırma sitesi Apptopia'nın verilerine göre, Avrupa, X'in küresel kullanıcı tabanının yaklaşık yüzde 9'unu oluşturuyor. Ancak son üç ay içinde bölgedeki günlük kullanımın düşüş gösterdiği ve uygulamanın kullanımının neredeyse her ülkede azaldığı görüldü.

İddia edildiği gibi Elon Musk, X platformunu Avrupa'dan çekerse kullanıcı sayısında aşırı miktarda düşüş yaşanmayacak ancak AB'deki kullanıcılar için bu durum büyük bir sorun teşkil ediyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Insider
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...