X (Twitter), iki ülkede tamamen ücretli oldu! Para ödemeyen paylaşım da yapamayacak

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
X (Twitter), iki ülkede tamamen ücretli oldu! Para ödemeyen paylaşım da yapamayacak

TEKNOLOJİ Haberleri  / Türkiye Gazetesi

X şirketinin sahibi Elon Musk, platformu kullanmak için herkesin cüzi bir miktarda ödeme yapmasını amaçladığını açıklamıştı. Popüler sosyal medya ağı X (Twitter), iki ülkede artık tamamen ücretli oldu.

Sosyal medya devi X, yani eski adıyla Twitter, tüm kullanıcılarını yakından ilgilendiren bir sistemi resmen uygulamaya başladı. X, tamamen ücretli olma yolundaki ilk adımını atarak, 'doğrulanmamış yeni' kullanıcıların 'gönderilerle etkileşime girebilmek ve paylaşım yapabilmek' için yıllık 1 dolar ücret ödemesini zorunlu kılan yeni sistemi test ettiğini duyurdu. Twitter'ın tamamen ücretli olma yolundaki ilk adımı olan bu testin şimdilik Yeni Zelanda ve Filipinler'de yapıldığı açıklandı. Peki, Twitter ücretli mi oluyor? X'te herkes 1 dolar mı ödeyecek?

X, 'Not A Bot' programını test etmeye başladı. Not A Bot kapsamında onaylanmamış hesaplardan yıllık 1 dolar ücret alınacak. Peki, X'te 1 dolarlık ücreti vermeyenler ne olacak?

TWITTER'A 1 DOLAR ÖDEMEYENLER HİÇBİR ETKİLEŞİME GİREMEYECEK

Önce, ücreti ödeyenlerin neler yapabileceğinden bahsedelim. 1 dolarlık bu ücreti ödeyen kullanıcılar, paylaşım yapabilecek, paylaşımları beğenebilecek, gönderileri yeniden paylaşabilecek, yorum ve cevap yapabilecek, yer imlerine ekleyebilecek ve gönderileri alıntılayabilecek. Yani, tıpkı şu anda X'te yapabildiğiniz her şeyi yapmaya devam edebileceksiniz.

X (Twitter), iki ülkede tamamen ücretli oldu! Para ödemeyen paylaşım da yapamayacak

Ödeme yapmayan kullanıcılar ise, sadece gönderileri okuyabilecek ve hesapları takip edebilecek. Yani X'e yıllık 1 dolar ödemeyenler, ne gönderi paylaşabilecek ne de diğer hesapların paylaşımları ile etkileşime girebilecek.

Peki, X Not A Bot programı herkesi kapsıyor mu? Şu anda test çalışmaları yalnızca yeni ve doğrulanmamış hesap kullanıcılarını kapsıyor. Mevcut kulanıcılar şimdilik test çalışmasının dışında. 

Şunu net bir şekilde söyleyebiliriz ki, Twitter yakında herkes için tamamen ücretli olacak. 

X'TE 1 DOLAR KARŞILIĞINDA DOĞRULAMA NASIL YAPILACAK? 

Not A Bot programı, iki aşamalı olacak. X'te yeni hesap açan kullanıcılar, telefon numarasını doğruladıktan sonra kredi / banka kartı bilgilerini girerek 1 dolarlık ödeme yapacak.

Test sürecindeki programın neden sadece web üzerinden hesap açan yeni kullanıcıları kapsadığı ise bilinmiyor. 

SOSYAL MEDYA DEVİ 'KAR AMACI YOK' DEDİ 

X'in destek hesabı 'Not A bot' programının detaylarını açıkladığı yazısında, ücret alınmasında bir kâr amacının olmadığını belirtti. Milyarder iş insanı Elon Musk'ın sahibi olduğu şirket, yeni sistemin tek amacının bot ve spam hesapların etkileşime girmesiniönlemek olduğunu açıkladı. 

Açıklamada, "Bu yeni test, spam, platformumuzun manipülasyonu ve bot faaliyetlerini azaltmaya yönelik zaten başarılı olan çabalarımızı desteklemek ve aynı zamanda platform erişilebilirliğini küçük ücret miktarıyla dengelemek için geliştirildi. Bu bir kâr amacı gütmemektedir." ifadesi kullanıldı.

Ayrıca şirket, programın spam ile mücadelede ne kadar etkin olduğuna ilişkin sonuçları paylaşacağını ifade etti.

ELON MUSK İSTEDİ, TWITTER ÜCRETLİ OLDU 

Musk, geçtiğimiz ay bu sistemin sinyalini vermişti. Bir yorumunda Musk, "Düşük kademeli bir fiyatlandırma sistemi kullanacağız. Bence, platformdaki bot ordusuna karşı tek savunma yöntemi." demişti. 

Peki, X Premium kullananlar da yıllık 1 dolar ödeyecek mi? Bu programın, mevcut abonelik planına ek olarak sunulduğu ortaya çıktı. Yani aylık / yıllık Premium aboneliğinin yanı sıra 1 dolar daha verilecek. 

Öte yandan, sosyal medya ağı X'te keşfedilen bir yazılım koduna göre, biri tamamen reklamsız olmak üzere üç premium (ücretli) plan başlatılacak. Şu anda X'te aylık fiyatı 8 dolar olan tek bir abonelik planı bulunuyor. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...