Elon Musk'tan şoke eden karar! Twitter herkese ücretli mi oluyor?

Düzenleyen: / Kaynak: BBC News
- Güncelleme:
Elon Musk'tan şoke eden karar! Twitter herkese ücretli mi oluyor?

TEKNOLOJİ Haberleri  / BBC News

Twitter herkes için ücretli mi olacak? Sosyal medya devinin sahibi Elon Musk'ın uygulamayı tamamen ücretli yapacağı yönünde ortaya çıkan güçlü iddialar kafaları karıştırdı. Milyonlarca kullanıcı, X adını alan platformun herkes için mi ücretli olacağını merak ediyor.

Twitter, yeni adıyla 'X' platformu dünya genelinde en fazla kullanıcısı bulunan sosyal medya araçlarından biri. Geçtiğimiz yılın ekim ayında milyarder iş insanı Elon Musk, Twitter'ı satın aldı ve ardından sosyal medya platformu gündemden hiç düşmedi. Zira işten çıkarmalar, finansal krizler, kullanıcıları etkileyen hata ve sorunlar, 'mavi tik'in ücretli olması başta olmak üzere onlarca değişiklik manşetleri meşgul etti. Şimdi Elon Musk, Twitter'da büyük bir değişikliğe imza atacağına yeşil ışık yaktı. Twitter tamamen ücretli mi oluyor? İşte detaylar...

TWITTER HERKES İÇİN ÜCRETLİ Mİ OLACAK?

Bu tartışmanın kaynağı Musk ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu arasında yapılan yeni bir görüşme. Elon Musk söz konusu görüşmede, Twitter'daki sahte hesap (spam hesap) sorununu masaya yatırdı ve sahte hesaplara karşı alınacak en iyi önlemin ve sorunun çözümünün ücretli doğrulanmış abonelik sistemi olduğunu söyledi. 

Milyarder iş insanı, "Sistemin kullanımı için küçük bir aylık ödeme almaya geçiyoruz" diyerek milyonlarca Twitter kullanıcısını şoke eden bir karar verdiğini açıkladı. 

Bununla birlikte, X.Corp'tan yani X platformunun bağlı bulunduğu şirketten konuya ilişkin bir açıklama gelmedi. 

TWITTER ÜCRETLİ ABONELİK SİSTEMİ NEDİR?

Sosyal medya ağı X'te ücretli abonelik sistemi bulunmakta ve bu abonelik sistemi şu anda zorunlu değil. X Premium' adını taşıyan abonelik sistemi daha önce 'Twitter Blue' olarak biliniyordu. Ancak şirketin adını 'X' yapmasının ardından abonelik sisteminin de adı değişti ve 'Premium' oldu. 

X Premium avantajları ne? Abonelik sisteminin başlıca ayrıcalıkları 'mavi tik' olarak bilinen 'doğrulanmış hesap rozeti' vermesi. Bunun dışında paylaşımlarda en fazla karakter sınırı ücret ödemeyen kullanıcılar için 280 iken, Premium kullanıcıları tam 25 bin karaktere kadar metin paylaşımı yapabilir. Daha uzun video paylaşımı, yorumlarda ve paylaşımlarda sıra önceliği de yine Premium abonelerine özel ayrıcalıklardan. 

Fiyatına gelecek olursak, X Premium aylık abonelik fiyatı iOS cihazlarda (iPhone/iPad) 209 TL, Android ve tarayıcılardan kayıt yaparsanız ise 150 TL. iOS'ta daha pahalı olmasının sebebi ise Apple'ın App Store uygulamaları üzerinden komisyon ücreti almasından kaynaklanıyor. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: BBC News
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...