Twitter kopyası Bluesky, 1 milyon kullanıcıya ulaştı

Düzenleyen: / Kaynak: Engadget
- Güncelleme:
Twitter kopyası Bluesky, 1 milyon kullanıcıya ulaştı

TEKNOLOJİ Haberleri  / Engadget

Elon Musk'ın X'i (eski adıyla Twitter) satın almasının ardından eski CEO Jack Dorsey, benzer bir platform sağlamak için Bluesky'ı kurdu. Nisan ayında kurulan Bluesky, altı aylık sürecin ardından bugün 1 milyon kullanıcıya ulaştı.

Twitter'ın Elon Musk'a satılmasının ardından birçok kullanıcı, benzer sosyal medya platformlarına geçiş yapmaya başladı. Eski Twitter CEO'su da Twitter'dan ayrılan ve benzer bir platforma geçiş yapmak isteyen kullanıcılar için BlueSky'ı kurdu. Bluesky ekibi, kısa süre önce sosyal medya platformunun altı aylık sürenin sonunda 1 milyon kullanıcıya sahip olduğunu açıkladı.

HERKES BLUESKY'A ERİŞEMİYOR

Bluesky ekibinden Rose Wang, X (eski adıyla Twitter) hesabından yaptığı açıklamada sosyal medya platformunun 1 milyon kullanıcıya ulaştığını açıkladı. Sosyal medya platformunun 1 milyon kullanıcıya ulaşması, uzun sürse de bunun nedeni davet yoluyla üye olunmasından kaynaklanıyor.

Sosyal medya platformuna üye olmak isteyen kişilerin Bluesky üyelerinden davet alması gerekiyor. Yeni üyeler sadece davet yoluyla platforma üye olabiliyor. Bu nedenle de sosyal medya platformunun üyeleri yavaş bir şekilde artıyor.

Bluesky kurucusu Jack Dorsey tarafından yapılan açıklamaya göre kullanıcıların platforma davet yoluyla katılmasından herhangi bir değişiklik yapılmayacak. Yönetim kurulu, davet yoluyla sosyal medya platformunu sahte hesaplardan uzak tutmak istiyor.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki Meta sahibi Mark Zuckerberg'in kısa süre önce X'e karşı kurduğu Threads, yayınlandıktan sadece bir hafta sonra 100 milyon kullanıcıya ulaştı.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Engadget
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...