Elon Musk'a bir suçlama daha: Kullanıcı verilerini tehlikeye attı

Düzenleyen: / Kaynak: Engadget
- Güncelleme:
Elon Musk'a bir suçlama daha: Kullanıcı verilerini tehlikeye attı

TEKNOLOJİ Haberleri  / Engadget

Amerika Birleşik Devletleri Federal Ticaret Komisyonu (FTC), Twitter'a karşı yeni bir soruşturma yürütüyor. FTC, Musk'ın sahibi olduğu şirketin kullanıcı verilerinin güvenliğini ihlal etmiş olabileceğini düşünüyor.

Ortaya çıkan yeni mahkeme dosyaları, FTC'nin X'teki gizlilik ve güvenlik sorunlarını ele almasıyla ilgili Elon Musk'a yönelik soruşturmayı derinleştirdi. ABD Adalet Bakanlığı (DOJ), kamuya açık mahkeme belgelerine göre, Musk'ın Twitter'da (X platformunda) 'kaotik bir ortam' oluşturduğunu ve bu durumun şirket yetkililerinin FTC'ye karşı yükümlülüklerini yerine getirmelerini engellediğini belirtiyor.

FTC'nin soruşturması, Twitter'ın eski CEO'su ve kurucusu Jack Dorsey dönemindeki aldatıcı reklam hedeflemesi kullanması nedeniyle FTC ile Twitter arasında 2022 yılında yapılan bir anlaşmadan kaynaklanıyor.

Musk'ın şirketi satın almasından önce Twitter, 150 milyon dolar para cezasıödedi ve belirli gizlilik ve güvenlik önlemlerinin uygulanmasına yönelik bir anlaşma imzaladı. Görünüşe göre, Musk kontrolü ele aldığında ek koruma önlemlerini bir kenara bıraktı ve FTC'nin yeni bir soruşturma başlatmasını tetikleyen şey de bu. 

FTC, 'TWITTER DOSYALARI'NI SORUŞTURUYOR

Mart ayında Federal Ticaret Komisyonu, FTC emri uyarınca gereken gizlilik ve güvenlik incelemesi olmadan başlatıldığı bildirilen Twitter Blue'nun aceleyle kullanıma sunulmasının yanı sıra Musk'ın ortaya döktüğü 'Twitter Dosyaları'nı da araştırdı. 

Adalet Bakanlığı, en son mahkeme belgelerinde, bazı eski üst düzey Twitter yöneticileri tarafından sağlanan yeni bilgilerin ayrıntılarını veriyor. Bakanlığa göre, Twitter'ın eski gizlilik sorumlusu Damien Kieran, Twitter Blue'nun çok hızlı bir şekilde "güvenlik ve gizlilik incelemesinin şirketin yazılım geliştirme sürecine uygun olarak yapılmadığını" söyledi.

Aynı zamanda, Musk'ın dışarıdan bir gazeteciye şirketin iç sistemlerine sınırsız erişim hakkı verme girişimlerine ilişkin çalışanların duyduğu endişeyi de ayrıntılarıyla anlatıyor.

Hükümet ayrıca Musk'ın şirket sunucularını veri merkezleri arasında yeniden düzenlemesi konusundaki endişelerini de dile getiriyor. Şirketin politikası, sunucuların taşınmadan önce silinmesini gerektiriyordu ancak eski Twitter çalışanlarına göre bu gerçekleşmedi.

İŞTEN ÇIKARMALAR DA GÜNDEMDE

Aynı zamanda Musk'ın ani toplu işten çıkarmalarının da şirketin FTC'ye uyumunu sürdürmesini baltaladığı belirtildi. 

Öte yandan Musk daha önce soruşturmayı "bir devlet kurumunun siyasi amaçlarla silahlandırılması" olarak tanımlamıştı.

Nihayetinde X'in sahibi Elon Musk, FTC'ye ifade vermek zorunda kalabilir. Çünkü kurum, Musk'ın ifade vermesi gerektiğini savunuyor ancak X'in avukatları ifadenin alınmasını engellemeye çalışıyor.

Hükümet, "FTC'nin soruşturması sırasında ortaya çıkardığı kanıtlar, Musk'ın X Corp.'un 'temel dönüşümüne' derinden dahil olduğunu ortaya koyuyor. Musk, X Corp. üzerinde ayrıntılı bir kontrol uyguladı ve zaman zaman çalışanları veri gizliliğini ve güvenliğini tehlikeye atabilecek şekilde yönlendirdi." ifadesini kullanıyor. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Engadget
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...