X'ten 'bu da mı değişti' dedirtecek hamle! Hepsi kaldırılacak

Düzenleyen: / Kaynak: ShiftDeleteNet
- Güncelleme:
X'ten 'bu da mı değişti' dedirtecek hamle! Hepsi kaldırılacak

TEKNOLOJİ Haberleri  / ShiftDeleteNet

Sosyal medya ağı X, kullanıcıları gördüklerinde şaşırtacak bir değişiklik yapmaya hazırlanıyor. Mikroblog sitesi, ana sayfada yer alan 'sayılara' el atacak.

Sosyal medya şirketi Twitter'ı satın aldığı günden bu yana platformu büyük bir dönüşüm sürecine sokan Elon Musk, tasarıma da müdahale etmeye başlıyor. Önce doğrulanmış hesap rozetini ücretli hale getirerek para ödeyen herkesin kullanımına sunan X, ardından yeniden markalaşma sürecine girdi. Bu süreçte platformda onlarca değişiklik yapıldı.

Elon Musk, sosyal medya ağının en ince ayrıntılarına kadar her şeye 'el atmaya' başladı. Platformun adını ve logosunu değiştirmesiyle büyük bir kesimin tepkisini bile çekti. Tüm bu değişikliklerin ortasında Twitter'da, yeni adıyla X'te çeşitli hatalar ve sorunlar yaşandı, zaman zaman kullanıcılar alternatif platformlara kaçtı. 

X'TE GÖNDERİLERİN REPOST VE BEĞENİ SAYILARI KALDIRILACAK 

Şimdi de Musk, X'in ana sayfa tasarımında bir değişklik yapılmasını istedi. ShiftDeleteNet'te yer alan habere göre, ana sayfada çok fazla 'sayı' olduğunu düşünen Musk, gönderilerin (eski adıyla tweet) beğeni ve repost (eski adıyla retweet) sayılarını ana sayfa görünümünden kaldırmayı planlıyor. 

Eğer bu gerçekleşirse, kullanıcıların platformda etkileşim kurma şeklini etkileyecektir. Şu anda X'teki paylaşımların etkileşim sayıları hemen altında görünüyor ancak Musk, X'teki bir yorumunda, gönderileri beğenmek için çift dokunma özelliği üzerinde çalışıldığını söyledi. 

Bununla birlikte, ana sayfada görülecek tek sayı ise paylaşımların görüntülenme sayısı olacak. Ancak etkileşim sayısı da bir paylaşıma tıklandığında görülebiliyor. 

Peki, bu değişikliğin amacı ne olabilir? Amaç, ana sayfadaki okunabilirliği arttırmak. Öte yandan, X'te kısa süre önce de benzer bir değişiklik yapıldı ve artık gönderilerin beğeni / repost sayısı yuvarlanarak yazılıyor. Örneğin, 50100 yerine 50 bin gibi. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: ShiftDeleteNet
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...