Elon Musk'ın 44 milyar dolara aldığı Twitter'ın değeri dibe vurdu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Elon Musk'ın 44 milyar dolara aldığı Twitter'ın değeri dibe vurdu

TEKNOLOJİ Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Elon Musk tarafından geçtiğimiz yıl satın alınan Twitter platformunun değeri yaklaşık bir yılda adeta çakıldı. Twitter'ın değeri yüzde 50'den fazla düştü.

Elon Musk’ın yaklaşık 44 milyar dolar karşılığında satın aldığı Twitter'ın (X) değeri yarı yarıya düştü. Bu değer kaybına katkıda bulunan en büyük nedenlerin sosyal medya ağının yaptığı köklü değişiklikler gösteriliyor. Yıllardır 'Twitter' adını taşıyan platform, sadece birkaç ay önce temmuz ayında 'X' adını aldı.

Twitter (X), değer kaybetmeye devam ederken finansal sorunlar platformu bir krize sürüklüyor. Elon Musk'ın sosyal medya şirketini satın almasını destekleyen Morgan Stanley liderliğindeki yedi banka, şirketin CEO'su Linda Yaccarino ile görüşme yaptı. Bu görüşmeyle bazı finansal bilgiler ortaya çıktı.

TWITTER'IN BORCU 13 MİLYARI BULDU

Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından şirketin borcu iyice arttı. Temmuz ayında Musk, nakit akışının negatif yönde eğilim gösterdiğini ve bunun nedeninin ise reklam satışlarındaki yüzde 50'lik düşüş olduğunu açıklamıştı.

Yaccarino'nun yaptığı görüşmede, X.corp'un (Twitter şirketi) 13 milyar dolara yakın bir borcu olduğu ortaya çıktı. 

Öte yandan, şirketin piyasa değerine gelecek olursak, X.corp'un değeri borcunun da altında ve sadece 8 milyar dolar olarak hesaplandı. 

Reklam gelirinin yarı yarıya düştüğü göz önüne alındığında, uzmanlar, Twitter'ın bu yılki satışların 2,5 milyar dolar civarında olacağını tahmin ediyor. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...