WhatsApp'ta 'tek uygulama birden fazla hesap' dönemi başladı... WP çoklu hesap nasıl kullanılır?

Düzenleyen: / Kaynak: TechCrunch
- Güncelleme:
WhatsApp'ta 'tek uygulama birden fazla hesap' dönemi başladı... WP çoklu hesap nasıl kullanılır?

TEKNOLOJİ Haberleri  / TechCrunch

WhatsApp (WP) kullanıcıları bugünden itibaren aynı uygulama üzerinden birden fazla hesaba giriş yapabilecek. Yeni güncelleme sayesinde gelen bu özellik ile, kullanıcıların farklı hesapları aynı telefonda kullanabilmesi için üçüncü taraf uygulamalara ihtiyacı kalmayacak.

Popüler anlık mesajlaşma uygumalası WhatsApp, çoklu hesap desteği özelliğini duyurdu. Tes aşamasındayken gündeme gelen çoklu hesap (multiple account) desteği artık tüm kullanıcılar için yayınlandı. Peki, WP çoklu hesap desteği ne anlama geliyor? Bu özellik, kullanıcıların tek bir uygulama üzerinden aynı anda iki WhatsApp hesabını kullanabilmelerine yarayacak. Yani iki ayrı WhatsApp hesabını aynı telefonda kullanabilmek için ihtiyacınız olan tek şey orijinal WP uygulaması. 

Bu özellik yayınlanmadan önce iki ayrı hesabı aynı telefonda açmak isteyen kullanıcılar üçüncü taraf uygulamalara ihtiyaç duyuyordu. Bu uygulamalar ise güvenlik ve gizlilik sorunlarına yol açabildiği için çok kullanışlı olarak görünmüyordu. Yahut iki ayrı WhatsApp hesabı kullananlar (biri bireysel, biri iş hesabı gibi) iki telefon kullanmak zorunda kalıyordu. İşte WhatsApp'ın bu güncellemesiyle bu sorunlar ortadan kalktı.

WHATSAPP'TA ÇOKLU HESAP İÇİN SIM ZORUNLULUĞU

Öte yandan, WhatsApp tarafından yapılan açıklamaya göre, çoklu hesap kullanabilmek için ikincil bir telefon numarasına ve SIM karta ya da çoklu SIM / eSIM özellikli bir cep telefonu kullanmanız gerekecek. Kısacası, aynı telefon numarası ile birden fazla WhatsApp hesabı açılması mümkün değil. Sadece aynı telefonda, tek bir WP uygulamasında birden fazla hesap kullanılabilecek. 

Özelliğin detayları da ortaya çıktı. Hesaplar arası geçiş özelliğine sahip olduğu için bir hesaptan diğerine geçerken çıkış yapmak gerekmeyecek.

Bununla birlikte, hesapların bildirim ve gizlilik ayarları farklı olacak. Örneğin, kişisel hesabınızda 'okundu' tiki kapalı olabilirken, iş profilinizde bu bilgi herkese açık olabilir. 

WHATSAPP'TA İKİNCİL HESAP NASIL KURULUR? 

Peki, WhatsApp'ta ikinci hesap nasıl açılır? Sırasıyla şu adımları takip edebilirsiniz;

•    WhatsApp'ta Ayarlar'a gidin,

•    Adınızın yanındaki 'ok' simgesine dokunun,

•    'Hesap ekle' butonuna tıkayın,

•    İkincil hesap için istenen bilgileri doldurun.

Mesajlaşma platformu resmi açıklamasında kullanıcıları şöyle uyardı: "Sadece resmi WhatsApp'ı kullanmanızı ve telefonunuzda daha fazla hesap açmak üzere taklit veya sahte sürümler indirmemenizi önemle hatırlatmak isteriz. Mesajlarınızın güvenli ve gizli olması ancak resmi WhatsApp'ı kullandığınızda mümkündür." 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: TechCrunch
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...