AB'den YouTube'a 'Hamas - İsrail' ayarı: Uyanık olun!

Düzenleyen: / Kaynak: Engadget
- Güncelleme:
AB'den YouTube'a 'Hamas - İsrail' ayarı: Uyanık olun!

TEKNOLOJİ Haberleri  / Engadget

Avrupa Birliği Komisyon üyesi Thierry Breton, teknoloji devi Alphabet'i YouTube konusunda uyardı. Şirketin CEO'suna gönderdiği mektupta Breton, İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalardan gelen şiddet ve terör içerikli videoların yayınlanmaması gerektiğini hatırlattı.

Avrupa Birliği'nin dijital hizmetlerden sorumlu üyesi Thierry Breton, geçtiğimiz günlerde Instagram ve Facebook'un çatı kuruluşu Meta'ya ve bir diğer sosyal medya devi X'in sahibi Elon Musk'a, platformlarında şiddet ve terörizmle ilişkili içeriklerin yayınlanmaması ve yayınlanmış paylaşımların kaldırılması için mektup yazmıştı. Bu defa ise, YouTube ve Google'ın sahibi Alphabet şirketinin Üst Yöneticisi (CEO) Sundar Pichai'yi aynı konuda uyardı.

Breton, YouTube ve Google'ın CEO'su Sundar Pichai'ye yazdığı mektubu X'teki hesabından paylaştı. Alphabet'in, AB Dijital Hizmetler Yasası uyarınca içerikleri denetleme hususunda kesin yükümlülükleri olduğunu hatırlatan Breton, ilgili kişilerin, YouTube'da yayınlanan İsrail - Hamas çatışmasıyla ilgili videolara karşı 'çok uyanık olması'nı istedi. 

https://twitter.com/ThierryBreton/status/1712866215591379259

Breton, Avrupa Komisyonu'nun belirli platformlarda dezenformasyon ve yasa dışı içeriklerin yayılımında bir artış tespit ettiğini belirtti. Alphabet CEO'su Pichai'ye ithafen, "çocukları ve gençleri rehin alma ve diğer şiddet içerikli paylaşımlardan" korumakla yükümlü olduğunu vurguladı.

AB'nin Alphabet'e gönderdiği yasa dışı içerik bildirimlerine zamanında cevap vermesi gerektiğini de hatırlattı. 

YOUTUBE HAREKETE GEÇTİ 

The Verge'ün haberine göre, YouTube sözcüsü Ivy Choi, İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara ilişkin on binlerce zararlı videoyu kaldırdıklarını ve yüzlerce zararlı kanalı kapattıklarını söyledi. Ekiplerinin sıkı bir şekilde çalıştığını da sözlerine ekledi. Bu 'yayından kaldırma' işlemlerinin canlı yayınlar ve Shorts videolarını da kapsadığını belirtti. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Engadget
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...