Tesla nihayet açıkladı! Yıllardır beklenen Cybertruck satışa çıkıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Engadget
- Güncelleme:
Tesla nihayet açıkladı! Yıllardır beklenen Cybertruck satışa çıkıyor

T-Otomobil Haberleri  / Engadget

Otomobil devi Tesla, yıllardır merakla çıkışı beklenen fütüristik kamyonet modelini sonunda satışa sunuyor. 'Cybertruck' teslimatlarının önümüzdeki ay sonunda başlayacağı açıklandı.

ABD merkezli otomobil devi Tesla, yıllarca süren gecikmeler ve tasarım düzenlemesinden sonra Cybertruck adlı kamyonet / pikap modelinin nihayet artık yollarda görülebileceğini duyurdu. Uzun zamandır beklenen lüks EV'nin (elektrikli araç) teslimatları 30 Kasım'dan itibaren sınırlı sayıda müşteriyle başlayacak. Bu arada, Cybertruck gelecek yıl Texas Gigafactory'de (büyük fabrika) seri üretime girecek.

Aynı zamanda aracın elektrik mimarisinin, mevcut Tesla serisindeki 400V'den 800 volt standardına uyum sağlayacak şekilde yeniden tasarlandığı bildiriliyor. Pek çok lüks, performans ve ağır hizmet tipi elektrikli araç 800V teknolojisiyle donatılıyor. Bu, büyük akü kapasitelerine sahip EV'lere daha yüksek şarj imkanı sunuyor. 

MUSK: CYBERTRUCK HARİKA BİR ÜRÜN 

Tesla şirketinin CEO'su Elon Musk Çarşamba günkü yatırımcı toplantısında gazetecilere, "Birçok insan Cybertruck konusunda heyecanlı. Ben de öyleyim, arabayı ben kullandım, harika bir ürün" dedi. 

Musk, açıklamasının devamında ise seri üretime değindi: "İnsanların karşılayabileceği bir fiyatla planlı üretime ulaşmak ve nakit akışının olumlu olmasını sağlamak için çalışma yapılması gerekecek."

TESLA SATIŞLARINDA DÜŞÜŞ 

Mevcut model serileri için, Tesla'nın üretimi ve teslimatları bu çeyrekte ikinci çeyreğe kıyasla yaklaşık yüzde 7 (kabaca 30 bin adet) düşüş gösterdi. Ancak 2022'ye kıyasla 100 bin adet artışla hala yıldan yıla önemli ölçüde daha yüksek.

Otomobil üreticisi, bu yıl araçlarının fiyatlarını ilk olarak Mart ayında, ardından tekrar Eylül ayında ve bir de Ekim ayının başında olmak üzere fiyatta indirime gitti. Örneğin Model X ABD'de 2023'te 120 bin 990 dolar fiyatla satışa sunuldu, şu anda 79 bin 990 dolar. Model S şu anda 74 bin 990 dolar, Model Y ocak ayına göre yüzde 24 düşüşle 52 bin 490 dolar ve Model 3 yüzde 17 düşüşle 38 bin 990 dolar... 

Tesla, bu ay bir basın açıklamasında, üçüncü çeyrekte dünya çapında yaklaşık 435 bin 59 araç teslim ettiğini belirtti. Şirket, ikinci çeyreğe kıyasla araç ve Optimus robot yapay zeka sistemlerini eğitmek için ayırdığı işlem gücü miktarını 'iki kattan fazla' artırarak yapay zeka geliştirme alanındaki yatırımlarını da artırmaya devam ediyor.

Düzenleyen:  - T-Otomobil
Kaynak: Engadget
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...