Elon Musk paylaştı: İnsansı robot Optimus'tan akıllara durgunluk veren yetenekler

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

TEKNOLOJİ Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Tesla şirketi tarafından geliştirilen insansı robot Optimus, çok daha yetenekli hale geldi. Şirketin CEO'su Elon Musk, Optimus'un yaptığı yeni görevleri X hesabından yayınladı.

Elektrikli otomobil şirketi Tesla tarafından geçtiğimiz yıl duyurulan insansı robot 'Tesla Bot' ya da 'Optimus' yeni özellikler kazanmaya devam ediyor. Şirket, resmi X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla insansı robotun geldiği son aşamayı gözler önüne serdi.

Videoya baktığımızda, Tesla Optimus'un artık ayaklarını ve ellerini kendi başına hareket ettirebildiğini görüyoruz. İnsansı robot, kamera sistemi aracılığıyla ellerinin konumunu belirliyor ve böylece nesneleri alıp başka yere koyabiliyor. 

Ayrıca videoda, Optimus'un legoları rengine göre sıraladığı ve yoga yaptığı görülüyor. Dengesinin iyi bir seviyeye çıktığı, artık tek ayağı üzerinde durabildiği ve tek ayağının üzerindeyken tüm vücudunu hareket ettirebildiği görülüyor.

https://twitter.com/Tesla_Optimus/status/1705728820693668189

TESLA OPTIMUS GÜNBEGÜN GELİŞİYOR

İlk olarak Ekim 2022'de 'Tesla Yapay Zeka Günü' başlığını taşıyan etkinlik sırasında tanıtılan Optimus, o günden bu yana birçok yeni yeteneğe kavuştu. 

Peki, Optimus'un fiyatı ne kadar? Tesla'nın gelişmiş sürücü destek sistemi 'Otomatik Pilot'ta bulunan aynı yapay zeka (AI) yazılımı ve sensörlerle donatılan Optimus'un maliyetinin yaklaşık 20 bin dolar olduğu tahmin ediliyor. Elon Musk daha önce robotun fiyatının "muhtemelen 20 bin doların altında" olabileceğini söylemişti. 

Tesla, insansı robotu milyonlarca adet halinde seri üretmeyi planlıyor. Teknoloji sitesi The Verge'ün derlediği bilgilere göre insansı robot, tüm gün çalışmaya uygun 2,3 kilowatt saatlik bir pil takımına sahip, Tesla çipiyle çalışıyor ve Wi-Fi ve LTE bağlantısı sunuyor.

Optimus, 'Biyolojik İlham Veren' olarak tanımlanan insan benzeri ellere sahip ve bu özelliği sayesinde fabrika ve tesislerde çeşitli şekil ve boyutlardaki nesneleri alıp taşıyabilir. 20 kiloluk bir çanta taşıma, alet kullanma ve küçük robotlara uygun hassas bir tutuşa sahip olmak gibi belli başlı yetenekleri Musk tarafından da özellikle vurgulandı.

Elon Musk, robotun yemek pişirme, çimleri biçme ve bakıcılık yapma gibi ev işi görevlerini de zamanla üstlenebileceğini söyledi. Ancak ilk etapta yalnızca fabrikalarda işçi olarak çalışacak. Musk, Yapay Zeka Günü etkinliği sırasında bunun potansiyel etkisini "bildiğimiz uygarlık için temel bir dönüşüm" olarak tanımlamıştı.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...