Elon Musk'ın da katılması beklenen TEKNOFEST için geri sayım başladı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi, Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Elon Musk'ın da katılması beklenen TEKNOFEST için geri sayım başladı

TEKNOLOJİ Haberleri  / Türkiye Gazetesi, Anadolu Ajansı

TEKNOFEST heyecanı bu defa Ege'ye taşınıyor. Yılın son TEKNOFEST etkinliği için sadece günler kaldı. İşte milyarder girişimci Elon Musk'ın da katılacağı konuşulan TEKNOFEST İzmir'in tarihi ve yeri...

Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST, 'SenGeleceksindiye' temasıyla bilim meraklılarını buluşturacak. Bu yılın son TEKNOFEST'i 'Ege'nin incisi' İzmir'de düzenlenecek. Etkinliğin başlamasına ise sadece birkaç gün kaldı.

Anadolu Ajansı'nın derlediği bilgilere göre, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST, teknoloji yarışmaları, hava gösterileri, konserler, söyleşiler ve etkinlikler başta olmak üzere çeşitli faaliyetlere ev sahipliği yapıyor.

İşte TEKNOFEST İzmir'e ilişkin merak edilen soruların cevapları...

TEKNOFEST İZMİR NE ZAMAN BAŞLIYOR, KAÇ GÜN SÜRECEK?

Bu yıl 27 Nisan-1 Mayıs'ta İstanbul'da düzenlenen TEKNOFEST etkinliği, Cumhuriyet'in 100. yılında Ankara'da da sevenlerini ağırladı. 30 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında Ankara Etimesgut Havalimanı'nda festival düzenlendi.

Bir sonraki ve son durak noktası ise İzmir olacak. Peki, TEKNOFEST İzmir ne zaman?

TEKNOFEST İzmir, 27 Eylül-1 Ekim 2023 tarihlerinde İzmir'de teknoloji meraklılarıyla buluşacak. 

TEKNOFEST İZMİR NEREDE YAPILACAK?

Peki, TEKNOFEST İzmir nerede yapılacak? Yılın son TEKNOFEST'i İzmir Çiğli Havalimanı'nda kapılarını ziyaretçilere açacak.

'SenGeleceksindiye' temasıyla Çiğli Havalimanı'nda gerçekleştirilecek etkinlikte, teknoloji ve girişim yarışmalarından hava gösterilerine, bilim şovlarından keşif oyunlarına, simülasyon deneyim alanlarından eğitici atölyelere, sergilerden sahne gösterilerine ve konserlere kadar çeşitli faaliyetler hayata geçirilecek.

TEKNOFEST İZMİR'DE NELER VAR?

​​​​​​​Google arama sonuçlarında kullanıcıların en çok merak ettiği bir başka soru ise TEKNOFEST İzmir'de neler yapılacağı... TEKNOFEST İzmir'de ilk defa Deneyap Fikir Maratonu ve Deneyap Makeathon Yarışması düzenlenecek.

TEKNOFEST İZMİR KAYITLARI NASIL YAPILIR?

Festival heyecanına ortak olmak isteyen ziyaretçiler kayıtlarını TEKNOFEST internet sitesi ve mobil uygulama üzerinden yapabiliyor.

ELON MUSK TEKNOFEST'E GELECEK Mİ?

En çok merak edilen konulardan biri de Elon Musk'ın TEKNOFEST İzmir'e katılıp katılmayacağı. Geçtiğimiz günlerde Musk, New York'ta bulunan Türkevi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret etti. Görüşmede Erdoğan, Musk'a TEKNOFEST İzmir'e katılması için bir davette bulundu.

Elon Musk'ın da katılması beklenen TEKNOFEST için geri sayım başladı

Recep Tayyip Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada konuya ilişkin şöyle dedi:

"Musk ile gerek Tesla'nın Türkiye'de yatırım yapması gerekse uzay çalışmalarında müşterek adım atma konularını görüştük. Arkadaşlarımızla bir çalışma inşallah yapacaklar. Ben kendisini İzmir TEKNOFEST'e davet ettim. İzmir TEKNOFEST'e de büyük ihtimalle gelecek. Yanında genel müdürü de vardı ona da talimatı verdi ve özellikle de Efes'e vurgu yaptı, 'Ben İzmir'in methini duydum ve İzmir TEKNOFEST'e katılmaya çalışacağım' dedi. Arkadaşlarımız da kendileriyle irtibat halinde olacaklar. İnşallah İzmir'e gelirse gençlerimizi çok çok cezbeden bir İzmir TEKNOFEST'i olur."

TEKNOFEST İZMİR'E NASIL GİDİLİR?

Peki, İzmir TEKNOFEST'e nasıl gidilir? Çiğli Havalimanı'nda düzenlenecek festivale ulaşım için ziyaretçilerin, özel araç yerine raylı sistem, deniz yolu ve belediye otobüslerini tercih etmeleri öneriliyor. Dileyenlerin, bisikletleriyle de festival alanına ulaşabileceği belirtiliyor.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Aliağa-Torbalı ve Torbalı-Aliağa hattındaki İZBAN seferleri, 12 dakikalık aralıklarla düzenlenecek.

İZBAN'ı Menemen yönünden kullanacak ziyaretçiler, TEKNOFEST alanına ulaşmak için Ulukent İstasyonu'nda inerek, 220 numaralı Ulukent - TEKNOFEST Festival Alanı ESHOT ring otobüslerinden istifade edebilecek.

İZBAN'ı Alsancak yönünden kullanacak ziyaretçiler ise TEKNOFEST alanına ulaşmak için Egekent İstasyonu'nda inerek, 219 numaralı Egekent - TEKNOFEST Festival Alanı ESHOT ring otobüslerinden faydalanabilecek.

TEKNOFEST'e ulaşım için deniz yolunu tercih edenler, Konak-Bostanlı deniz otobüsü hattını veya Alsancak-Bostanlı deniz otobüsü hattını kullanabilecek.

Deniz otobüsü kullanacak ziyaretçiler, Bostanlı İskelesi'nde inerek 218 numaralı Bostanlı İskele - TEKNOFEST festival alanı ESHOT ring otobüsleriyle festival alanına ulaşabilecek.

ESHOT'un 218 numaralı Bostanlı İskele -TEKNOFEST festival alanı, 219 numaralı Egekent-TEKNOFEST festival alanı ve 220 numaralı Ulukent - TEKNOFEST festival alanı ring otobüsleri, festival alanına sürekli seferler düzenleyecek.

TEKNOFEST COŞKUSU BÜYÜYOR

İlki 2018'de İstanbul Havalimanı'nda yapılan TEKNOFEST heyecanı tam 5 yıldır devam ediyor. 2019'da festival İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yapıldı. 2020'de ise Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi ve salgın tedbirleri kapsamında festivale ziyaretçi kabul edilmedi. 2021'de adres yine İstanbul oldu. 2022'de ise Samsun Çarşamba Havalimanı merkezli olarak 'TEKNOFEST Karadeniz' düzenlendi. Festival 2022'de ilk defa ülke sınırını aşarak Azerbaycan Bakü Crystal Hall'de gerçekleştirildi. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında ise ilk defa Başkent'te TEKNOFEST düzenlendi. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Türkiye Gazetesi, Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...