TEKNOFEST için sürpriz davet: Elon Musk katılacak mı?

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
TEKNOFEST için sürpriz davet: Elon Musk katılacak mı?

TEKNOLOJİ Haberleri  / Haber Merkezi

Elon Musk'ın Türkevi ziyareti gündeme damgasını vurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyetle görüşme yapan Musk, Türkiye'ye yönelik yatırımların masaya yatırıldığı toplantıya oğluyla geldi. Musk, TEKNOFEST'e davet edilirken sosyal medyada 'Musk İzmir TEKNOFEST'e katılacak mı?' sorusu gündem oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kuruluna katılmak üzere New York'a gitti. New York'ta yer alan Türkevi'nde Erdoğan, temaslarını sürdürürken, elektrikli otomobil şirketi Tesla'nın CEO'su Elon Musk'ı kabul etti. 

Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin uzay programı kapsamında atılan ve atılacak adımlarda SpaceX ile iş birliği imkanlarının doğabileceğini ifade ederek Musk’ı İzmir'de düzenlenmesi planlanan TEKNOFEST'e (Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali) davet etti. İstanbul ve Ankara'nın ardından İzmir'de start verecek olan etkinlik, 27 Eylül – 1 Ekim tarihlerinde İzmir Çiğli Havalimanı’nda gerçekleştirilecek. 

Bununla birlikte, Musk'ın bu teklifi kabul edip etmediği belli değil.

Öte yandan, 2017 yılında Elon Musk, Türkiye ziyaretiyle çok konuşulmuştu. Önce Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin ziyaret eden Musk daha sonra Anıtkabir'e uğramış ve Mustafa Kemal Atatürk için yaptığı sosyal medya paylaşımında, "Çiçekler koydum. Üç kırık kaburga, delik bir akciğer ve yine de savaştı." ifadesini kullanmıştı. 

ERDOĞAN, MUSK'I KİTABINI HEDİYE ETTİ

Anadolu Ajansı'nın aktardığı bilgilere göre, Erdoğan, Musk'a kendi yazdığı 'Daha Adil Bir Dünya Mümkün' kitabının İngilizce versiyonu ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca hazırlanan ve Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyindeki reform talebinin gerekçelerinin anlatıldığı 'BM Reformu: Uluslararası İş Birliğine Yeni Bir Yaklaşım' kitabını, Musk'ın çocuğuna da futbol topu hediye etti.

TESLA FABRİKASI KURULMASI İÇİN ÇAĞRI 

Basına kapalı kabulde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç da hazır bulundu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından kabule ilişkin yapılan açıklamaya göre, basına kapalı kabulde Erdoğan, Musk'a, Türkiye'nin teknoloji alanındaki atılımlarını, Dijital Türkiye Vizyonu ve Ulusal Yapay Zeka Stratejisi'ni anlattı.

Togg'un Türkiye'de yollara çıkmasıyla birlikte Tesla'nın da Türkiye pazarına girdiğini hatırlatan Erdoğan, Tesla'nın 7'nci fabrikasını Türkiye'de kurması için çağrı yaptı.

BU VİDEO İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...