Altın fiyatlarına 'tahvil' etkisi: Gram altında ibre tersine döndü! İşte Cumhuriyet ve tam altın güncel fiyatları

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Altın fiyatlarına 'tahvil' etkisi: Gram altında ibre tersine döndü! İşte Cumhuriyet ve tam altın güncel fiyatları

Ekonomi Haberleri  / Haber Merkezi

ABD'de özel sektör istihdamındaki artış beklentilerin altında gelmesi, altın fiyatlarını baskı altında tutan 10 yıllık tahvillerin düşüşe neden oldu. Altın fiyatları tahvil etkisiyle yeniden yükselişe geçti. Gram altında da ibre tersine döndü. İşte Cumhuriyet ve tam altın güncel fiyatları...

Uluslararası piyasalarda dolar ve ABD tahvillerinin güçlenmesiyle baskılanan altın fiyatlarında ibre tersine dönüyor. 100 dolardan fazla düşüş yaşayan Ons altın ABD tahvillerinde yaşanan düşüş ile toparlanmaya başladı. Gram altında da ibre tersine döndü. İşte altın piyasasında son durum...

ABD TAHVİLLERİ DÜŞTÜ

Fed'in yeniden faiz artışına gideceğine yönelik Powell başta olmak üzere yetkililerden gelen şahin tonda açıklamaların ardından ABD'de dün tarım dışı istihdam verileri için öncü gösterge olarak kabul edilen özel sektör istihdam verileri açıklandı. Veriler beklentilerin altında kalırken, tahvil getirileri düşüşe geçti. ABD'nin 10 yıl vadeli tahvilinde getiri yüzde 4,733'e geriledi. Altın fiyatları ise yeniden yükselişe geçti. 

ONS ALTINDA TOPARLANMA ÇABASI

Dünkü işlemlerde sert dalgalanma gösteren Ons altın, tahvil getirilerinde yaşan düşüş sonrasında 1830,65 dolara kadar yükseldi. Ancak yeniden 1816,65 dolara kadar inen ons altın kapanışta 1821,41 dolardan işlem gördü. Ons altın yeni güne yüzde 0,21 yükselişle 1825,39 dolarda seyretti.

GRAM ALTINDA İBRE TERSİNE DÖNDÜ

Ons altında yaşanan dalgalanma ile gram altında da ibre tersine döndü.1,600 TL sınırından dönen gram altın yeni günde 1618 TL'den seyretti. 1613,06 TL seviyesinden işlem gören gram altın, en yüksek ise 1621 lira seviyeleri test etti. Altın fiyatları Kapalı Çarşı'da da toparlanmaya çalışıyor. Daha önce 1720 TL civarında işlem gören gram altın Kapalı Çarşı'da 1.681 TL'den işlem görüyor.

Çeyrek altın, alış 2 bin 723 TL, satış 2 bin 760 TL.

Yarım altın, alış 5 bin 462 TL, satış 5 bin 521 TL

Cumhuriyet altını, alış 11 bin 117, satış 11 bin 280 TL.

Tam altın, alış 10 bin 891 TL, satış 10 bin 7 TL.

Reşat altın, alış 11 bin 149, satış 11 bin 312 TL. 

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...