Altın jeopolitik kazançlarını sildi! Çeyrek ve gram altın bugün ne kadar? Uzmanlar kritik seviyeleri açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Altın jeopolitik kazançlarını sildi! Çeyrek ve gram altın bugün ne kadar? Uzmanlar kritik seviyeleri açıkladı

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Orta Doğu'da yaşanan gelişmelerle yükselişe geçerek 2.000 dolar eşiğini aşan Ons altın, jeopolitik risk kazançlarını silmeye başladı. Gram altın bugün ne kadar? Çeyrek ve yarım altın kaç TL'den satılıyor? Uzmanlar altın fiyatları için kritik seviyeleri açıkladı.

Orta Doğu'da yaşanan jeopolitik risklerle yükselişe geçen ve 2.000 dolar eşiğini aşan Ons altın jeopoltik kazançlarını siliyor. ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın piyasaları şekillendirecek yarınki konuşmasından önce altın sert düşüşe geçti. Gram altın bugün ne kadar? Yarım ve çeyrek altın kaç TL'den satılıyor? İşte altın fiyatlarında son durum ve uzman yorumları...

PİYASALAR POWELL'A ODAKLANDI

Küresel piyasalar Fed Başkanı Jerome Powell'dan bugün ve Perşembe günü gelecek açıklamalara odaklandı. Kritik konuşma öncesinde faiz ve enflasyona dair Fed üyelerinden gelen şahin tondaki açıklamalarla dolar endeksi uluslararası piyasalarda yeniden yükselişe geçti. Altın fiyatları ise baskılandı.

ONS ALTIN KAZANÇLARINI SİLİYOR

İsrail'in Gazze'de başlattığı saldırılar nedeniyle artan jeopoitik riskler, yatırımcıların güvenli limanı altında yükselişi beraberinde getirdi. 7 Ekim öncesinde 1810 dolar seviyesinde olan Ons altın hızlıca 1900 dolar eşiğini aşarak 2000 dolara kadar yükseldi. İki hafta üst üste cuma günü 2000 dolar eşiğini aşan Ons altın, Fed üyelerinden gelen şahin tonda mesajlarla yeniden düşüşe geçti.

Ons altın, dünkü işlemlerde 1978,84 dolar ile günün en yükseğini gördü. Daha sonra son 1 ayın en düşük seviyesi olan 1956,75 dolara kadar gerileyen Ons altın, kapanış ve yeni günde kısmen toparlanarak 1968 dolar seviyesine yükseldi.

Altın jeopolitik kazançlarını sildi! Çeyrek ve gram altın bugün ne kadar? Uzmanlar kritik seviyeleri açıkladı

GRAM ALTIN KRİTİK EŞİKTE

Ons altından destek bularak ekranda 1830 TL seviyelerine, Kapalı Çarşı'da ise 1873 TL'ye kadar yükselen gram altın da Fed'den gelen mesajlarla başlayan düşüşten nasibini aldı. Dolar/TL kurunda yaşanan yükselişle düşüşlerin sınırlı kaldığı gram altın 1795 TL'ye kadar geri çekildikten sonra yeniden 1800 TL'nin üzreine çıkarak toparladı.

Yeni güne 1803,79 liradan başlayan gram altın, açılışın ardından hemen ardından 1796 TL'ye kadar geri çekildi. Daha sonra anlık hareketlerle 1807 dolara yükselen gram altın anlık olarak 1805 dolardan işlem görüyor. Kapalı Çarşı'da ise dün yüzde 0.70 kayıpla 1839 TL'ye çekilen gram altın bugün yeniden 1850 TL'nin üzerine yükseldi.

Çeyrek altın 2.950 TL'den, yarım altın 5.900 TL'den Cumhuriyet altın 12.400 TL'den, Ata altın 12.461 TL'den, 22 ayar bilezik 1.681 TL'den satılıyor.

UZMANLARDAN ALTIN YORUMLARI

Tacirler yatırımın günlük bültenine göre Ons altında savaş priminin silinmeye devam ediyor. Ortadoğu’da yaşanan gerginliğin etkisinin son dönemde daha sınırlı kalması ile birlikte altındaki zayıf fiyat hareketinin bir süre daha etkili olması bekleniyor. Ons altında teknik göstergelerin ürettikleri sinyaller doğrultusunda savaş öncesi seviyeler olan 1900 dolar altına bir dönüş ihtmaili zor görünüyor.

Ons altında ilk etapta 1965, 1960 ve 19550 dolar destekleri izleniyor. Daha büyük montanlı düşüşlerin olması durumunda ise 100 günlük ortalamanın bugün itibariyle denk geldiği 1926 dolar seviyesi önemli destek görevi görmesi bekleniyor. Yukarıda ise 1980, 1990 ve 2000 dolar dirençleri öne çıkıyor.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...