Amazon’dan 100 milyon dolar yatırım: Türkiye'deki ilk lojistik merkezini açtı

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Amazon’dan 100 milyon dolar yatırım: Türkiye'deki ilk lojistik merkezini açtı

Ekonomi Haberleri  / HABER MERKEZİ

Faaliyete başladığı 2018’den bu yana Türkiye’ye 5,2 milyar lira yatırım yapan, 1.000 kişiye istihdam sağlayan Amazon, 100 milyon dolarlık yeni yatırımla ilk lojistik merkezini de hayata geçirdi...

ÖMER TEMÜR'ÜN HABERİ - Dünyanın en büyük e-Ticaret markası olan Amazon, Türkiye’deki ilk lojistik merkezini açtı. İstanbul Tuzla’da 100 milyon doları aşkın bir yatırımla hayata geçirilen merkez, yüzlerce yeni istihdam imkânı da sağladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, merkezin açılışına bir mesaj gönderdi, “Ülkemizdeki ticari faaliyetlerine beş yıl önce başlayan Amazon Türkiye’nin bugün 45 bin müteşebbisle birlikte 500 milyon avroluk bir ihracat başarısı yakalaması, her türlü takdiri hak etmektedir” dedi ve yatırımları sürdürmesi temennisini dile getirdi.

Erdoğan, son 21 yılda 255 milyar doların üzerinde doğrudan uluslararası yatırım çeken Türkiye’de yatırımcı için yerli-yabancı ayrımı yapmadıklarını, doğrudan yatırımların Türkiye Yüzyılı’nın inşasında da lokomotif görevi üstleneceğine inandığını dile getirdi.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu da bu tesisin elektronik ihracata yapacağı katkı ve Türkiye’deki tedarikçilerin küresel pazarlara erişimi için sunacağı imkâna dikkat çekti.

100. YILA 100 MİLYON DOLAR

Amazon Avrupa ve Kuzey Amerika Operasyonlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Stefano Perego ile birlikte ilk lojistik üssün haberini kamuoyuna 2022 Mart ayında duyurduklarını hatırlatan Dağlıoğlu “Cumhuriyetimizin 100 yılı dolayısıyla açıklanan bu kıymetli yatırım sebebiyle Amazon ailesini tebrik eder, Türkiye Yüzyılı’nı yatırım yüzyılı yapma hedefimizde bizimle oldukları için teşekkür ederiz” diye konuştu.

Amazon Başkan Yardımcısı Stefano Perego da Türkiye’de şimdiye kadar 5,2 milyar liranın üzerinde yatırımla 1.000’den fazla istihdam sağladıklarını belirtti.

Amazon Türkiye Operasyonlar Genel Müdürü Hakan Karadoğan da, açılan merkezin modern ve güvenli çalışma şartları konusunda örnek olacağını, çalışanların refahını temel aldıkları iş sistemi için de yatırımlarına devam ettiklerini söyledi.

KOBİ'LERİN SAYISI YÜZDE 50'DEN FAZLA ARTTI

Amazon Türkiye Ülke Müdürü Richard Marriott ise Amazon’un Türkiye’deki KOBİ’leri desteklemeyi sürdereceğini belirttiği konuşmasında “Amazonda satış yapan KOBİ’lerin sayısı 2022 yılında yüzde 50’den fazla artarak 45 binin üzerine çıktı. KOBİ’lerin ihracat satışları da yüzde 60’ın üzerinde artarak 500 milyon avro oldu. Amazon, KOBİ’ler için markalaşma, istihdam, satış artırma imkânları için yatırıma devam edecek” dedi.

Marriott, Amazon’un ilkeleri arasında en iyi müşteri odaklı şirketi, en iyi işvereni, en güvenli çalışma yeri olma hedefini de hatırlattı.

Amazon’un lojistik merkezinin açılışına; Meclis Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank, Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Coştu, Amazon Avrupa ve Kuzey Amerika Operasyonlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Stefano Perego, Amazon Türkiye Operasyonlar Genel Müdürü Hakan Karadoğan ve Türkiye Ülke Müdürü Richard Marriot katıldı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...