Antalya’ya 1 günde 100 bin turist geldi

- Güncelleme:
Antalya’ya 1 günde 100 bin turist geldi

Ekonomi Haberleri

Turizmin başkenti Antalya’ya gelen turist sayısı 29 Temmuz itibarıyla 2019 yılını geride bırakarak 8 milyon 11 bin 828 olurken, kente önceki gün dış hatlardan 1 günde gelen yolcu sayısının 100 bin 40 olduğu açıklandı.

YEŞİM ERASLAN'IN HABERİ - Akdeniz’in en önemli turizm merkezlerinden Antalya’nın turizm verilerindeki artış devam ediyor. Kente gelen turist sayısı 2019’u geride bırakırken, önceki gün sadece dış hatlardan gelen yolcu sayısı 100 bin 40 oldu. Antalya Valisi Ersin Yazıcı “29 Temmuz Cumartesi günü Antalya Havalimanı’mızdan 99 bin 10, Gazipaşa Havalimanı’mızdan 1.030 olmak üzere sadece dış hatlardan gelen yolcu sayısı 100 bin 40 oldu. Antalya’mız rekorlar kırmaya devam ediyor” dedi. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Turizmin başkenti Antalya’mızdan bir rekor daha” diyen Yazıcı, şunları kaydetti: 29 Temmuz itibarıyla yılbaşından bu yana Antalya’mıza gelen turist sayısı rekorlar yılı olarak bilinen 2019 yılını da geride bırakarak 8 milyon 11 bin 828 oldu. 2019 yılının 29 Temmuz tarihindeki sayı ise 8 milyon 4 bin 11’di.

DOLULUĞA YANSIMADI

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, Antalya’ya gelen turist sayısının geçen yıla göre yüzde 20 arttığını söyledi. Kavaloğlu “Dün itibarıyla Antalya’ya gelen turist sayısı 8 milyonu geçti. Dün gelen turistle ilk defa Antalya, 100 bin turisti aynı gün kabul etmiş oldu. Bu rakamlara baktığımızda, Antalya’ya gelen turist sayısı, geçen seneye göre yüzde 20 artmış durumda” diye konuştu. Gelen turistlerin tamamının otellerde konaklamadığına işaret eden Kavaloğlu, bu nedenle turist yoğunluğunun otellerin doluluk oranlarına yansımadığını ifade etti. Kavaloğlu, şöyle konuştu: Antalya’ya gelen turistlerin tamamı otellerde konaklamıyor. Bir kısmı otellerde, bir kısmı ise kiraladıkları evlerde kalıyorlar. Özellikle temmuz ve ağustos ayı otellerde bizim en yüksek doluluk oranına ulaştığımız aylardır. Ancak şu anda evlerde kalan turist nedeniyle en fazla yüzde 70-80 doluluk oranına ulaşmış durumdayız. Tabii ki bu otellerin fiyatlarına göre doluluk oranları farklılık gösterebiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...