Antibiyotik deposu Zivzik narında hasat başladı! Kilosu 20 TL

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Antibiyotik deposu Zivzik narında hasat başladı! Kilosu 20 TL

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Kış geldi ve kışın en lezzetli meyvelerinden olan narda da hasat başladı. Meşhur Zivzik narının yetiştiği Siirt'te başlayan hasatla birlikte üreticiler kolları sıvadı ancak rekolte hava koşulları nedeniyle düşük oldu. Kerpiç ve toprak evlerde kurutulup piyasaya sürülen ve antibiyotik deposu olan Zivzik narının kilosu ise 20 ile 25 TL arasında değişiyor.

Siirt'te yetişen Zivzik narında hasat başladı. İçierisindeki yüksek antibiyotik nedeniyle adeta ilaç gibi olan bu nar hem görüntüsü hem de tadı ile bambaşka. Bölgede yaşanan aşırı sıcaklardan dolayı rekoltenin bu yıl düşük olduğunu belirten Siirt Sebze ve Meyve Halı esnafından Memduh Kezer, rekoltenin düşük olmasının fiyatlara yansıdığını ve şu an kilosunun 20 ile 25 lira arasında olduğunu söyledi.

Zivzik narının 15 Ekim'den sonra hasadı yapıldığını ifade eden Kezer, "Yoğun talep olduğundan dolayı çevre illerden gelen müşterimizin beğenisine sunuyoruz. Zivzik narı mart ayına kadar tezgahlarda görünüyor. Bu narlar organik olduğundan dolayı yaş olarak kerpiç ve toprak evlerde kurutulup piyasaya sürülmektedir. Antibiyotik oranı çok yüksek olan bir meyvedir" dedi ve şöyle devam etti:

Antibiyotik deposu Zivzik narında hasat başladı! Kilosu 20 TL

DÜŞÜK REKOLTE FİYATLARA YANSIDI: KİLOSU 25 TL

"Zivzik narının önemli bir özelliği de çekirdeğinin sert olması ile beraber antibiyotik oranının yüksek olmasıdır" diyen Kezer, "Bu yıl havaların çok sıcak geçmesinden dolayı rekoltenin düşük olduğu bekleniyor. Rekoltenin düşük olması da fiyatlara yansıyor. Şuan kilosu 20-25 lira civarındadır’’ ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...