Asgari ücret için son tahmin: SGK Uzmanı Özgür Erdursun "Erdoğan açıklarsa" diyerek net rakam verdi

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri

Asgari ücret için son tahmin SGK Uzmanı Özgür Erdursun'dan geldi. Asgari ücretin kimin açıkladığına göre değişiklik göstereceğini vurgulayan Erdursun, "Erdoğan açıklarsa" diyerek en net rakamı verdi.

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren asgari ücret zam pazarlığı bugün başlıyor. Zam öncesi nefesler tutulurken Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun'dan son tahmin geldi. Asgari ücret ara zammına dair çarpıcı açıklamalarda bulunan Erdursun, en net rakamı açıkladı.

ASGARİ ÜCRET İÇİN KRİTİK GÜN

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, bugün saat 14.00'da ilk toplantı için toplanacak. 4 toplantının ardından 2023 yılının ikinci altı ayı için uygulanacak asgari ücret belirlenecek.

ASGARİ ÜCRET İÇİN EN NET TAHMİN

Özel sektörde çalışan doğrudan 7 milyonu, dolaylı olarak ise tüm vatandaşları ilgilendiren asgari ücrete ilişkin SGK Uzmanı Özgür Erdursun yeni açıklama yaptı. Enflasyondaki dalgalanmaları hesaplayarak tahminde bulunan Erdursun, en net rakamı verdi.

TV100'de yer alan habere göre Erdursun, şöyle konuştu:

"Asgari ücret artışına karşı çıkan da çok kişi var ama asgari ücret artışına karşı çıkmak için enflasyonun düşük olması lazım, enflasyon yüksekse artışlara da karşı çıkarsak insanlar zorunlu ihtiyaçlarını da karşılayamazlar. 2015-2022 arası asgari ücrete sadece ocak ayında 1 kez zam yapıldı, 2022’de tekrar 2 kere zam yapılmaya başlandı. Bu bir ara zam değil çünkü 6 ayda bir memura emekliye enflasyon farkı veriliyor bunu da öyle değerlendirmemiz gerekiyor.

ASGARİ ÜCRETİ ERDOĞAN AÇIKLARSA...

İşverenlerin kafasındaki rakam 10 bin 500 TL, hükümetin yetkilileri Çalışma Bakanına pazarlığı sen yap derse, o da 11 bin TL’de anlaşır, açıklamayı da Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan yapacaksa asgari ücret 12 bin TL olur. Asgari ücrete de yaklaşık yüzde 40 zam yapılır."

EMEKLİ İKRAMİYESİNE ZAM GELECEK Mİ?

Emekli ikramiyelerine ilişkin düşüncelerini söyleyen Erdursun, " Ben zam olacağını düşünmüyorum. Emekli ikramiyesi 2 bin TL'de kalacak." dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Erhan13 Haziran 2023 18:03

Aynen öyle asgari ücretin düşük kalması enflasyon ve zamlar yüzünden sormak lazım iş verenlere neye göre karşı çıkıyorsunuz siz tüketiciye zamlı satmiyormusunuz

Sonraki Haber Yükleniyor...