Asgari ücret öncesi güven tazeledi! Ergün Atalay, yeniden Türk-İş başkanı seçildi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Asgari ücret öncesi güven tazeledi! Ergün Atalay, yeniden Türk-İş başkanı seçildi

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda işçi tarafını temsil eden Türk-İş, 24. Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi. Kurulda yapılan seçimle Ergün Atalay, güven tazeleyerek yeniden Türk-İş Başkanı seçildi.

Milyonlarca işçinin gözü asgari ücrete yapılacak zam oranına çevrilirken, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda işçi tarafını temsil eden Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), 24. Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi. Kurulda yapılan seçimle Ergün Atalay yeniden genel başkan seçildi.

ATALAY YENİDEN TÜRK-İŞ'İN BAŞKANI SEÇİLDİ

Konfederasyon'un 24'üncü Olağan Genel Kurulu, 30 Kasım-2 Aralık tarihlerinde Ankara'da düzenlendi. TÜRK-İŞ'ten yapılan açıklamaya göre, kurulda yapılan seçimde 398 delege oy kullandı. Oyların 396'sı geçerli olduğu seçimde, 2 de geçersiz oy kullanıldı.

2015'te görev başına gelen Ergün Atalay, 2019'da yapılan 23. Olağan Genel Kurulun ardından oy çokluğuyla bir kez daha genel başkan seçildi.

TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, Genel Mali Sekreter Ramazan Ağar, Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat ve Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Eyüp Alemdar da görevlerine yeniden seçildi.

Asgari ücret öncesi güven tazeledi! Ergün Atalay, yeniden Türk-İş başkanı seçildi

İLK TEBRİK BAKAN IŞIKHAN'DAN 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Ergün Atalay'ın yeniden Türk-İş başkanı seçilmesinin ardından sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Atalay'ı tebrik eden Bakan Işıkhan, "TÜRK-İŞ 24. Olağan Genel Kurulu'nda güven tazeleyerek yeniden Başkan seçilen ve yeni yapılandırılan Türk Devletleri Sendikalar Teşkilatı Birliği’nin 1. Olağan Genel Kurulu’nda Genel Başkanlığa seçilen Sayın Ergün Atalay Başkanımızı tebrik ediyorum. Sendikal hayata büyük katkıları olan TÜRK-İŞ yönetimine çalışmalarında başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/isikhanvedat/status/1731039872511566195

TEK ZAM OLACAKSA HİÇ OLMASIN

Ergün Atalay, Genel Kurul'da yaptığı konuşma ile asgari ücrete tek zam yapılmasına yönelik söylentilere sert tepki göstermişti. Atalay, "Asgari ücret zammı senede bir olacağına, hiç olmasın zam yapmayın. Asgari ücret başlangıç ücretidir. Bu, geçim ücreti oldu. O masada iki gün sonra 4 tane işçi oturacak. Bu paralara nasıl geçinemeyeceklerini anlatacaklar. Cambaz olsanız 11 bin 400 TL'yle bir hafta geçinemezsiniz. Burada ne söylediysem orada da aynısını söylerim. Bu mesele hepimizin meselesi. 8 milyon asgari ücretli bu ülkenin en büyük sözleşmesi. Bizim için fark etmiyor. Onlar da komşularımız, arkadaşlarımız. Başlarını aşağı eğme lüksümüz yok" ifadelerini kullanmıştı.

İLK TOPLANTI 11 ARALIK'TA

İşçi, işveren, hükümetten beşer kişi olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret için ilk toplantısını yapacağı tarih bugün belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Asgari Ücret Tespit Komisyonunun ilk toplantısını 11 Aralık'ta yapacağını duyurdu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...