Asgari ücret zammında son kulis: Cem Küçük 'bilgi aldım' diyerek yeni asgari ücreti açıkladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri

Milyonlarca çalışan asgari ücrete yapılacak zam oranını merakla bekliyor. Haftaya yeniden toplanacak komisyon öncesinde Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük'ten asgari ücrete ilişkin son kulis geldi. 'Bilgi aldım' diyen Küçük, yeni asgari ücretin açıkladı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Çalışma Bakanlığı'nın ev sahipliğinde ilk toplantısını bu hafta yaptı. Komisyon Temmuz ayında yapılacak ara zammı belirlemek için Pazartesi günü yeniden toplanacak. Zam oranın ne kadar olacağı merak edilirken, asgari ücerte ilişkin son kulis Türkiye Gazetesi Yazarı Cem Küçük'ten geldi. 

YENİ ASGARİ ÜCRETİ AÇIKLADI

TV100 canlı yayınına katılan Cem Küçük 'bilgi aldım' diyerek kulislerden edindiği asgari ücret rakamını açıkladı. Cem Küçük şu ifadeleri kullandı:

"Asgari ücret bence 11 bin- 11 bin 58 TL arası olacak. Küsüratı saymayalım net 11 bin TL. Yüzde 17-18 enflasyon, yüzde 10 da refah payı katılacak. Aldığım bilgiyi söylüyorum. Herkes asgari ücretle çalışmıyor. 11 bin alanı 15 bin yapacaksın, 15 alanı 22 bin yapacaksın."

ETE SÜTE ZAM GELİRSE BİR ANLAMI YOK

Asgari ücrete yapılacak zam sonrası iğneden ipliğe zam geldiğini hatırlatan Cem Küçük, "Burada özel sektöre büyük iş düşüyor. Memur maaşları şu anda çok iyi durumda. Bu zammı verdiğin zaman, markette et 300 TL'den 400 TL'ye gelirse, süt 18 TL'den 30 TL olursa bunun bir anlamı yok. Her sene aynı şey yapılmaması lazım" dedi.

Kaynak: TV100

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...