AVM'den girişimci çıkaracak! ANKAmall'dan 40 kadına eğitim desteği

Düzenleyen:
- Güncelleme:
AVM'den girişimci çıkaracak! ANKAmall'dan 40 kadına eğitim desteği

Ekonomi Haberleri

ANKAmall AVM, 'Değer Katan Girişimci Kadınlar Programı'na seçilen 40 girişimci kadına eğitim veriyor. 60 saat sürecek eğitimler 5 Mart'ta sona erecek, girişimci adaylarına katılım sertifikaları ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde özel bir tören ile takdim edilecek.

Kadınlara fırsat eşitliği sağlamaya dönük devlet destekli projelerin yanında şirketler de son yıllarda kadınların girişim ruhunu ortaya çıkarmaya dönük çeşitli projeler yürütüyor. Bunlardan en sonuncusu Ankara’nın en eski AVM’si ANKAmall’dan geldi.

AVM’nin düzenlediği ve girişim fikri olan kadınların katılımına açık gerçekleşen ‘Değer Katan Girişimci Kadınlar Programı’na seçilen 40 girişimci kadına verilecek eğitimler 28 Ocak’ta ANKAmall AVM Eğitim Alanı’nda başladı. Programa gıda, spor, teknoloji, sağlık, tarım, geleneksel el sanatları ve üretim gibi çok farklı alanlarda başvurular olurken, birbirinden farklı 100’ün üzerindeki girişim fikrini değerlendiren jürinin seçtiği 40 kadın girişimci adayı; 6 hafta süre ile ‘markalaşma, ticarileşme, pazarlama, müşteri ilişkileri, satış, motivasyon, web sitesi, şirket kurulumu ve yönetimi’ vb. başlıklarda deneyim ve bilgilerin paylaşılacağı eğitimleri alacak. 60 saat sürecek eğitimlerin 5 Mart 2023 Pazar günü sona ermesinin ardından, girişimci adaylarına katılım sertifikaları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde özel bir tören ile takdim edilecek.

"KADIN NE KADAR ÜRETKENSE TOPLUM O KADAR GELİŞMİŞTİR"

Bu proje ile girişimci ruhu taşıyan ve bu konuda harekete geçmek isteyen ancak ilk adımı atmakta zorlanan kadınları desteklemeyi amaçladıklarını belirten ANKAmall AVM Müdürü Selin Oktay, “Biliyoruz ki bir toplumda kadın ne kadar etkin ve üretkense toplum o kadar gelişmiştir. Ülkemizde girişimci kadınlar, ortaya çıkaracakları yeni ekonomik değerler ve fırsatlarla, büyümenin ve kalkınmanın önemli aktörleri konumunda yer alıyorlar” dedi.

“AVM’ler olarak sadece giriş sayılarına göre iş yapmamalıyız” diyen Oktay, insanlara dokunmaları gerektiğinin altını çizdi. ÖNDER ÇELİK'İN HABERİ

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...