BAĞ-KUR’lulara ara söz, 'Prim eşitlemesini hayata geçireceğiz'

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
BAĞ-KUR’lulara ara söz, 'Prim eşitlemesini hayata geçireceğiz'

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, BAĞ-KUR’lulara 5 yıl öncesinden emekli olma yolunu açacak olan prim eşitleme düzenlemesinin önümüzdeki dönemde hayata geçirileceğini söyledi.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ - Kabine toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Işıkhan “Emekli prim gün sayısının 9 binden 7.200’e düşürülmesi konusu Orta Vadeli Plan’ın içinde. Bu konuda sıkıntı yok. Bunu hayata geçireceğiz. O söz mutlaka yerine gelecek ama bütçe disiplininden de çok uzaklaşmamamız gerekiyor. Tamamen bütçe disiplinine bağlı. Allah nasip ederse enflasyon hedefimizi tutturduk, refah artışını da gerçekleştirmiş olacağız. Refahta artış olduktan sonra her şey daha da iyi olacak. Kadınlara prim desteğini de gündemimize alacağız” dedi. Işıkhan, geçtiğimiz günlerde Çankaya Köşkü’nde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulunun “Türk İş Kanunu Hazırlık Toplantısı” hakkında da bilgi verdi. Işıkhan “Burada tekerrür eden, işlemeyen bazı yasalar var. Bazı kanunlarla ilgili, işlemeyen maddeler var. Çok eskiden geçerli olan maddeler söz konusu. Amacımız bunların azaltılması. Yeni hizmet modelleri var. Esnek çalışma, uzaktan çalışma, platform çalışma, çalışanlarına yönelik güncel verileri de kapsayacak güzel çağdaş bir temel kanun gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...