Bakan Bilgin açıkladı! EYT maaş ödemelerinde öncelik tanınacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri

Yaklaşık 2 buçuk milyon EYT’liyi yakından ilgilendiren açıklamalar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin’den geldi. EYT’de öncelik verilecek grubu açıklayan Bakan Bilgin, maaş ödemelerini eksiksiz olarak tamamladıklarını duyurdu...

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) 24 yıllık mücadelelerinin ardından bu sene emekli olma hakkına kavuştu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, EYT açıklamasıyla herkesi şaşırttı. Katıldığı televizyon programında konuşan Bakan Vedat Bilgin, EYT maaş ödemelerinde öncelik verilecek grubu açıkladı. Buna göre EYT’de aylık bağlama sürecinde öncelik deprem bölgesindeki vatandaşlara verildi.

Bakan Bilgin açıkladı! EYT maaş ödemelerinde öncelik tanınacak

DEPREM BÖLGESİNDEKİ EYT’LİLER ÖNCELİKLİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, deprem bölgesindeki tüm EYT’lilerin emekli maaşlarını aldığını söyledi. Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen 11 ilde yaşam durma noktasına gelirken EYT’liler için emekli maaşları adeta can suyu oldu. Deprem bölgesinden müracaat edenlere öncelik verildiğini söyleyen Bakan Bilgin, “Onların tamamı maaşlarını almıştır. Deprem bölgesindekiler için gerekli uygulamalar yapıldı. EYT kapsamında müracaat edenlerin yaklaşık 1 milyonu maaşlarını almaya başladı.” dedi.

Türkiye’deki emeklilik sisteminin sürdürülebilmesinde sorun olup olmadığı konusunda soruları yanıtlayan Bakan Bilgin şunları söyledi: “Burada emeklilik sisteminin sürdürülebilmesinde bir sorun ortaya çıkıyor. Bu sorun Türkiye’de istihdam yaratarak, genç işsizliği ve işsizlik oranlarını azaltarak aşılır.”  Çalışma Bakanı Bilgin, genç işsizliği azaltacak çalışmalarla bu sistemi sürdürülebilir hale getireceklerini belirtti.

EYT’DEN EMEKLİ OLANLARIN ORTALAMA YAŞI

EYT düzenlemesi ile birlikte emekli olma hayallerine kavuşanları yakından ilgilendiren gelişmeler yaşanıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, katıldığı televizyon programında bu konuda önemli açıklamalar yaptı. Bakan, 1999 yılı sonrasında işe girenler için herhangi bir mağduriyet durumunun olmadığını söyledi.

EYT kapsamında emekli olanların ortalama 50 yaşında olduğunu kaydeden Bakan Bilgin, bu emeklilik yaşının genç olduğunu itiraf etti: “50 yaş da genç tabii ki, insanlar 65 yaşına kadar çalışabilir. EYT reformundan önce normalde alt sınır olarak 2-3 çalışana bir emekli düşüyordu. Bu sayı EYT düzenlemesiyle 2’nin altına, 1.9’a düşecek.”

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...