Bakan Bilgin'den asgari ücret ve EYT açıklaması

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakan Bilgin'den asgari ücret ve EYT açıklaması

Ekonomi Haberleri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin katıldığı canlı yayında asgari ücretle ilgili yaptığı açıklamalarında, "Temmuz ayında asgari ücret yeniden değerlendirilecek. Biz asgari ücreti hesaplarken birkaç parametreyi dikkate alıyoruz." dedi. Bilgin, EYT ile ilgili de bu ay sonuna kadar çalışmalar tamamlanacağını ifade etti.

Bakan Bilgin NTV'de gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Bilgin'in Oğan'ın ikinci tur kararına ilişkin değerlendirmelerinde "Sinan Oğan'ı tanırım. Sinan Bey tutarlı bir yaklaşım sergilemiştir. Bu tavrın hayırlı olmasını dinlerim. Ümit Bey ne açıklar onu bilmiyorum. Bir defa ben milliyetçiyim diyen bir insanın kim olursa olursa olsun Azerbaycan başta olmak üzere tüm Türk dünyasına bakış açışı önemli. Bu bakış açısı isimden isime değişmemelidir." diye belirtti.

"28 MAYIS TÜRKİYE'NİN BAĞIMSIZLIK YOLUNDA İLERLEME KARARIDIR"

Bilgin'in açıklamalarından satır başları şöyle; PKK'nın sınır ötesi operasyonlarına, PKK ile barışık olan bir Cumhuriyet Halk Partisi. Öncelikle kendisini milliyetçi olarak tanımlayan vatandaşlarımızın bunu görmesi lazım. Türkiye'ye saldıran bir örgüte açıkça tavır olmayan, onlara terörist demeyen bir CHP'nin Atatürk'ün kalpağı ile poz vermemesi lazım. Atatürk'ün kalpağı Türkiye'nin bağımsızlığı demektir. Bugün Mustafa Kemal Paşa'nın yolundan gidenler bellidir. Millet bunu fark ediyor.

28 Mayıs Türkiye'nin bağımsızlık yolunda ilerleme kararıdır. Kılıçdaroğlu, çıksın şunu desin PKK ve PYD'ye karşı Türkiye'nin yanındayım. Ama bu cümleyi kurmuyor.

SİNAN OĞAN'IN OYLARI

Oylar teker teker veriliyor. Sinan Bey'in oylarının geldiği yüzde beşlik kitlenin gerçek milliyetçiler olduğunu düşünüyorum. Vatanını, milletini sevenler Cumhur İttifakı'nı destekleyecektir. HDP neden aday göstermedi? Çünkü adayımız belli dedi. Bu işbirliğini reddetsinler. Kılıçdaroğlu çıksın desin: PKK/PYD emperyalistlerin beslediğini bir terör örgütüdür. Buna kaşı Trükiye'nin bağımsızlığından yanayız.

"SEÇİM SONUÇLARI MUHALEFETİN ZAYIFLIĞINI BİR KEZ DAHA GÖSTERDİ"

21 yıllık bir iktidardan bahsediyoruz. Bu 21 yılda ana muhalefet partisinin oyu yüzde 23-25 arasında gidiyor. Şimdiye kadar yaklaşık 15 seçim oldu. Muhalefetin bizim oylarımızı sorgulaması yerine kendisinin niye oylarını artıramadığına bakması lazım. Seçim sonuçları muhalefetin zayıflığını bir kez daha gösterdi. Kılıçdaroğlu, hala etnik köken ve mezhep üzerinden siyaset yapıyor. Hangi çağda yaşıyoruz, böyle bir şey kaldı mı? Siyaseti ülkenize neler yapacağınız üzerinden kurgulayabilirsiniz. AK Parti, CHP'ye 10 puan fark atmıştır. Meclis'te müthiş bir başarımız bulunmaktadır. CHP'nin dramı burada başlıyor. CHP bir siyasal söylem geliştiremiyor. Kimlikleri işaret etmek bir siyasal söylem değildir. Siyasal söylem ülkenize nasıl hizmet edeceğiz üzerine kurgulanır.

"SAYIN ERDOĞAN, KİMDEN NE KADAR OY ALDIĞINA BAKMADAN HİZMET EDİYOR"

Sayın Babacan niye böyle bir açıklama yaptı bilmiyorum. Bugün Cumhur İttifakı, etnik ve mezhepsel kökenlere dair ayrımcılığa meydan okuyan bir siyaset yapıyor. Sayın Cumhurbuşkanı Hatay'da yüzde 8'lik oy aldığı bölgede bütük bir hastane yaptırdı. Sayın Erdoğan, kimden ne kadar oy aldığına bakmadan hizmet ediyor.

SEÇMENİNİN BUNLARI DİKKATE ALACAĞINA İNANIYORUM

Türk seçmeni demokrasiye sahip çıkmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanı vatandaşların oy kullanım haklarını genişletmiştir. Bu ülkede başörtülü hanımların siyasete katılmasına zin verilmiyordu. Erdoğan bunu kaldırdı. Türkiye, kendi savaş uçağını yaptı, İHA'sını yaptı, kendi otomobili yaptı. Seçmeninin bunları dikkate alacağına inanıyorum.

500 BİN SURİYELİ GİTTİ

AK Parti iktidarı her zaman sığınmacı meselesini bir insanlık meselesi olarak görmüştür. Türkiye, Suriye'nin kuzeyini terör örgütlerinden temizleyerek konutlar inşa etti. 500 bin Suriyeli gitti, bir milyonun daha gitmesi hedefleniyor. Yabancı düşmanlığına karşıyım. Türk milleti demokrasiye sahip çıkmıştır. Bu ülkede barış içinde seçimler yapılmaktadır. Abuk sabuk laflar söyleyenleri dikkate almamak lazım.

EYT BAŞVURULARINDA SON DURUM

Bu ay sonuna kadar çalışmalar tamamlanır. EYT'lilerin maaşları bağlanıyor. Kimse endişe etmesin. Eksik işlemleri olanların dosyaları tamamlıyor.

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Temmuz ayında asgari ücret yeniden değerlendirilecek. Biz asgari ücreti hesaplarken birkaç parametreyi dikkate alıyoruz. En düşük memur maaşı 22 bin TL olacak. Hazırlıklarımız var.

Kaynak: NTV

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...