Bakan Bolat G20'den müjdeledi: BAE ile ticari ortaklık toplantısı Türkiye'de yapılacak

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Bakan Bolat G20'den müjdeledi: BAE ile ticari ortaklık toplantısı Türkiye'de yapılacak

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, G20 zirvesinde BAE'li mevkidaşıyla görüştü. Bakan Bolat, BAE ile Ekonomik ve Ticari Ortaklık Komitesi (JETCO) toplantısının Türkiye'de yapılacağını duyurdu.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Hindistan'da katıldığı G20 Ticaret ve Yatırım Bakanları Toplantısı'nda ikili görüşmelerini sürdürüyor. Dün Suudi Arabistan Ticaret Bakanı ile görüşen Bakan Bolat, bugün Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Thani bin Ahmed Al Zeyoudi ile görüştü. Bakan Bolat, BAE ile Ekonomik ve Ticari Ortaklık Komitesi (JETCO) toplantısının Türkiye'de yapılacağını duyurdu.

BAE İLE KARŞILIKLI TİCARET ARTACAK

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bakan Bolat, BAE'li mevkidaşıyla yaptığı görüşmeye ilişkin olarak, "Türkiye-BAE arasındaki ikili ticareti ve yatırımları arttırma noktasındaki çalışmalarımızı karşılıklı olarak hızlandıracağız." ifadesini kullandı.

JETCO TOPLANTISI TÜRKİYE'DE YAPILACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Abu Dabi ziyaretinde kararlaştırılan yatırım alanları ve müteahhitlik sektörünün BAE'nin "Abu Dabi 2030 Vizyonu" kapsamında yer alabileceği projeler hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını söyleyen Bakan Bolat, şu ifadeleri kullandı:

"JETCO mekanizmamızın ilk toplantısını, iş adamlarımızın katılımıyla yıl sonuna kadar Türkiye'de yapmayı kararlaştırdık. Türkiye-BAE arasındaki ikili ticareti ve yatırımları arttırma noktasındaki çalışmalarımızı karşılıklı olarak hızlandıracağız."

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...