Bakan Bolat'tan ihracatçıya müjde: 70 milyar ek kaynak sağlanacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakan Bolat'tan ihracatçıya müjde: 70 milyar ek kaynak sağlanacak

Ekonomi Haberleri

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ihracatçılara yönelik yeni desteği açıkladı. Bakan Bolat, EximBank aracılığıyla ihracatçıya 70 milyar TL ek kaynak sağlanacağını duyurdu.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, görevine başlamasının ardından ajansların, gazetelerin ve televizyon kanallarının Ankara temsilcileri ile tanışma yemeğinde bir araya geldi. Bakan Bolat yaptığı konuşmada, ihracatçılara yönelik yeni desteği açıkladı.

İHRACATÇIYA EK FİNANSMAN

Türkiye Gazetesi'nden Akif Bülbül'ün haberine göre Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türk Eximbank ile ihracatçılara 2022 yılında 45 milyar dolar ve 2023 yılı ilk 6 ayında toplam 19,6 milyar dolar destek sağladıklarını belirtti. Bakan Bolat, ““İhracatçılarımıza ilave kredi destekleri sağlayabilmek için Eximbank’ın sermayesi 3 gün önce 6,8 milyar lira artırım ile 20,6 milyar liraya çıkarıldı. Böylece Eximbank kaynaklarından ilave yaklaşık 70 milyar lira finansman kaynağını ihracatçılarımıza sunacağız. Hazine ve Maliye Bakanlığımıza ve BDDK’ye teşekkür ediyoruz” dedi.

İHRACATTA YIL SONU HEDEFİ 265 MİLYAR DOLAR

Bolat, 21 yılda uyguladıkları politikalarla ihracatta rekorlar kırdıklarını belirterek, “2002’de 36,1 milyar dolar olan mal ihracatımızı 2022 sonunda 7 katına çıkardık, yine bu dönemde dünya ihracatımızdan aldığımız payı yüzde 0,5 düzeyinden yüzde 1,02’ye yükselttik. 2023 Ocak-Haziran döneminde ihracatımız hamdolsun 123,4 milyar dolar oldu ve yıl sonunda 265 milyar dolara ulaşmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...