Bakan Dönmez: Altın madenciliği son yıllarda önemli gelişmelere sahne oldu

Bakan Dönmez: Altın madenciliği son yıllarda önemli gelişmelere sahne oldu
Başlık ResmiBakan Dönmez: Altin madenciligi son yillarda önemli gelismelere sahne oldu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, "Altın madenciliği son yıllarda önemli gelişmelere sahne oldu. 2017'de 22,5 ton olan toplam altın üretimimiz 2018'de 27,1 tona, 2019'da da 38 tona yükseldi. Bunun da bedeli 1,9 milyar dolardır." dedi.

Kaydet
|

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Altın madenciliği son yıllarda önemli gelişmelere sahne oldu. 2017'de 22,5 ton olan toplam altın üretimimiz 2018'de yüzde 20 artışla 27,1 tona, 2019'da da bir önceki yıla göre yüzde 40 artışla 38 tona yükseldi. Bunun da bedeli 1,9 milyar dolardır." dedi.

Dönmez, "Bugün artık çinkonun kullanımı inşaat, ulaştırma ve altyapı sektörlerinin çok ötesine geçmeye başladı. Geri dönüşüm oranı da yüksek bir metal. Savunma sanayinde, boru ve nakil hatlarının galvanizlenmesinde, otomotiv sektöründe çinkonun kullanımı mevcut." diye konuştu.

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.