Bakan Koca duyurdu! Türkiye sağlıkta dünya merkezi oluyor...

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakan Koca duyurdu! Türkiye sağlıkta dünya merkezi oluyor...

Ekonomi Haberleri

Sağlık alanında yapılan yatırımların meyvesi toplanmaya başladı. Türkiye, Özbekistan ile 10 maddelik dev bir protokole imza attı. Anlaşmayı duyuran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Sağlık turizminin yoğunlaştığı dünyada üçüncü ülke olmaya doğru gidiyoruz. 'Health Türkiye' markasını da her geçen gün farklılaştırarak, sağlık turizmiyle ilgili Türkiye'nin daha önde bir pay almasını sağlamak istiyoruz" dedi.

Sağlık sektöründe yapılan yatırımlarla sağlık turizminde önemli bir merkez haline gelen Türkiye, Özbekistan ile 10 maddelik dev bir anlaşma gerçekleştirdi.

Bakan Koca, Özbekistan'da yapılan Türk Devletleri Teşkilatı Sağlık Bakanları Toplantısı ve Türkiye-Özbekistan 2. Sağlık İş Forumu açılışı sonrasında anlaşmaya dair detayları paylaştı.

FORUMA YOĞUN KATILIM 

Koca, "Sağlık turizminde son dönemde Türkiye, merkez olmaya başladı. Yoğun bir ilgi olduğunu biliyoruz. 'Health Türkiye' markasını da her geçen gün farklılaştırarak, sağlık turizmiyle ilgili Türkiye'nin daha önde bir pay almasını sağlamak istiyoruz" diye konuştu.

Semerkant'ta bugün başlayan foruma yoğun katılım olduğunu belirten Koca, "Hem sağlık turizmi hem tıbbi cihaz alanında üretim, ilaç dahil olmak üzere bilgi sistemleriyle ilgili karşılıklı işbirliğinin yapıldığı bir forum düzenlendi." ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE İLE ÖZBEKİSTAN ARASINDA ÖNEMLİ İMZA

Sosyal medyadan paylaşımda bulunan Bakan Koca, Özbekistan Sağlık Bakanı Amrillah İnayetov ile yapılan anlaşmayı da duyurdu. 

Anlaşmaya ilişin bilgileri paylaşan Koca, "Türkiye-Özbekistan Sağlık Bakanlıkları arasında 10 protokolü içeren 2024 - 2025 Eylem Planı bugün yapılan törenle imzalandı. Hayırlı olsun. Protokoller, üniversiteler ve hastaneler başta olmak üzere, Türk ve Özbek kurumları arasında iş birliğini içeriyor" dedi.

https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1691874677570843081

Bakan Koca, Türkiye ve Özbekistan arasında sağlık alanındaki işbirliği faaliyetlerine de değinerek, Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin ve Türkiye'deki diğer sağlık kuruluşlarının eğitim ve uzmanlık eğitimi konularında Özbekistan'a destek verdiğini belirtti. Ayrıca, Sağlık Bakanı Özbek mevkidaşıyla Türkiye'nin sağlık sistemi ve bilişim alanında yaptığı çalışmaları paylaşarak, işbirliğine açık olduklarını ifade etti.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...