Bakan Nebati'den Kılıçdaroğlu'na 300 milyar dolar yanıtı: "Bunun Türkçesi tefeciliktir"

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakan Nebati'den Kılıçdaroğlu'na 300 milyar dolar yanıtı: "Bunun Türkçesi tefeciliktir"

Ekonomi Haberleri

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, seçimi kazanırsa "yurtdışından 300 milyar dolar" getireceğini söyleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yanıt verdi. Bakan Nebati, "Bunun Türkçesi tefeciliktir" dedi.

İstanbul'u dünyanın sayılı finans merkezlerinden birisi haline getirecek İstanbul Finans Merkezi (İFM) Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açıldı. Törenin ardından Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, seçimi kazanırsa yurtdışından 300 milyar dolar getirteceğini söyleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yanıt verdi. Bakan Nebati, "Bu bunun Türkçesi tefeciliktir" dedi.

"BUNUN TÜRKÇESİ TEFECİLİKTİR"

TRT Haber televizyonunun İstanbul Finans Merkezi'nde düzenlediği canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Bakan Nebati, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "300 milyar doları Türkiye'ye getireceğiz" söyleminin hatırlatılması üzerine dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Nebati, Kılıçdaroğlu'nun bir lokantada fon yöneticileriyle görüştüğünü kaydederek, "Biliyoruz o konuları. Bir toplantı yapıyor ve sonra da çıkıp diyor ki 'Ben 100 milyar sterlin getireceğim'. Şimdi de '300 milyar dolar getireceğiz' diyor, nasıl gelecek? 300 milyar dolarlık bir fonun gelmesi için çok ama çok özel bir ikramı olması lazım. Bu bunun Türkçesi tefeciliktir, 'size tefeci faizi vereceğim, bana o parayı getirin' demektir. Başka türlü olması mümkün değil." şeklinde konuştu.

14 MAYIS 15 TEMMUZ'UN İNTİKAMI OLARAK GÖRÜLÜYOR

Programın sonunda seçimlere ilişkin bir soru üzerine de Nebati, "14 Mayıs birileri tarafından 15 Temmuz'un intikamının alınacağı bir tarih olarak gözüküyor. Bizim açımızdan da 14 Mayıs, 15 Temmuz gibi girişimleri ve ipleri dışarıda olan girişimlerin bir daha bu ülkede tekrar aynı düşüncelere sahip olamayacağını göstermesi açısından önemli bir gün. Yani bu bir beka meselesi." değerlendirmesinde bulundu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...